Indira Radić je svojevremeno bila najpopularnija pjevačica narodne muzike u regiji. Bosanskohercegovačka estradna umjetnica često je hvaljena zbog svoje fizičke privlačnosti i proporcionalne građe. Osim toga, njen šarm je visoko cijenjen, posebno njena sposobnost da u izazovnim situacijama unese humor i pozitivnu energiju, koju odiše bez napora.

Iako estetika igra ulogu, ne radi se samo o fizičkoj privlačnosti. Jednako je važna i privlačnost koju stvara jedinstvena duhovitost, koja zrači izrazitom vitalnošću izvođača. Sagledavajući sve aspekte Indirinog života, ne može se a da se ne zaključi da ona posjeduje kompletnu i zaokruženu ličnost, sa vrlo malo nesavršenosti. Ona je zadovoljna i ostvarena žena, a takođe je i ponosna majka hvale vrednog sina koji se nedavno oženio Ruskinjom.

Pevačica je svoju snaju Elinu zagrlila kao da je rođena ćerka. Bila je nepokolebljiv izvor ohrabrenja i pomoći i Elini i njenom sinu u svim njihovim nastojanjima i planovima.Zbog činjenice da je njen sin sada odrasla osoba i da živi odvojeno, Indira sada ima obilje slobodnog vremena. Ovo je prilično kontrast u odnosu na vrijeme kada je odgajala Severina, jer je ranije bila lišena bilo kakve značajnije količine ličnog vremena.
Vlasnica popularnih narodnih pjesama, kada se ne bavi nastupima, svoje slobodno vrijeme posvećuje anti-age procedurama, rigoroznim vježbama i marljivom dotjerivanju. Stoga ne iznenađuje da Indira Radić, koja se bliži svojoj sedamdesetoj, održava besprijekoran izgled.

Tokom svoje mladosti, Indira je imala upečatljiv izgled, iako je njena težina bila sklona nedoslednostima. Neki nagađaju da je to možda bilo zbog loše komunikacije sa njenim bivšim supružnikom, koji je odgovoran za otmicu njenog djeteta. Indira je dogovorila Severinov brak sa nepoznatim muškarcem, a njegov identitet je tajila. 1991. godine, ubrzo nakon što je rodila dete, Indira se sa majkom i tadašnjim mužem preselila u Beograd.


Sa četiri godine, Severinov otac je izrazio želju da se vrati u Bosnu, što njegova majka Indira nije odobravala. Bez njenog pristanka,  otac ga je odveo. Nakon sudskog postupka u Srbiji i Bosni i Hercegovini, Severin je na kraju vraćen majci. Indira odiše određenim sjajem, dijelom i zbog druženja s uspješnim autorom muzike. Fotografski dokazi snimljeni tokom jednog od njenih nastupa u Beogradu svedoče o tome da nikada nije izgledala  bolje. Za tu priliku odlučila se za pripijenu haljinu sa uzorkom životinjskog printa. Cjelokupni izgled bio je sofisticiran i uglađen, što je navelo modne stručnjake da pohvale njen besprijekoran osjećaj za stil i nedostatak bilo kakvih vidljivih nesavršenosti.