Kozmetička poboljšanja kojimaje podvrgnuta Adrijana Lima bila su tema globalne fascinacije već duži period.Mnogima su kozmetičke promjene Adriane Lime prilično uočljive i često se percipiraju kao neukusne. Nakon rođenja trećeg djeteta, manekenka koja je nekada bila najtraženija u modnoj industriji, sve svoje napore usmjerava na postizanje besprijekorne figure. Njen cilj je da se trijumfalno vrati na piste kojima je nekada vladala gvozdenom šakom.

Bivša supruga Marka Jarića posvećena je ostvarenju svojih fitnes ciljeva. Ona vježba cross fit dva puta dnevno, značajno je poboljšala svoju ionako strogu dijetu i napreduje prema svom cilju. Obožavatelji i modni entuzijasti bili su vrlo kritični prema najnovijem razvoju, koji uključuje postupni gubitak težine u kilogramima i vraćanje mišićnog tonusa u prethodno stanje. Pored toga, ostvaren je dalji napredak u ovoj oblasti koji je naišao na različite kritike.

Mnogi smatraju da su kozmetički zahvati Adriane Lime bili nepotrebni, s obzirom na njen ionako zadivljujući izgled. Obrazloženje iza ovog mišljenja je sasvim jasno. Prema izvještajima, zadivljujuća Brazilka podvrgnuta je proceduri ubrizgavanja filera u određene dijelove lica za koje je vjerovala da će naglasiti njene ionako upečatljive crte. Međutim, čini se da je možda otišla predaleko u potrazi za ljepotom.

Gledajući njene ranije fotografije, nedvojbeno je da je oblik njene strukture lica doživio potpunu transformaciju. Očigledno je da ova promjena nije posljedica viška postporođajne težine, već prije upotrebe filera i botoxa. Dokazi njenog trenutnog izgleda nalaze se na fotografijama snimljenim na aerodromu u Sidneju, gde se vraćala sa svojim partnerom Andreom Lemersom. Po povratku iz Australije, manekenku su paparaci uhvatili na fotografijama koje otkrivaju potpuno golo lice, bez ikakvih kozmetičkih dodataka. Mnogi su šokirani njenim sadašnjim izgledom.