Mnogo ljudi želi da ima djecu, ali neki jednostavno nisu u mogućnosti. Nakon dugogodišnjeg skladnog braka Goca Tržan i Raša Novaković suočili su se s nesretnom stvarnošću da im se zajednički san o djeci ne može ostvariti. U svjetlu toga počeli su istraživati ​​mogućnost posvajanja djeteta. Poznato je da pjevač ima kćerku iz prethodnog braka, a sadašnji partner ju je prigrlio kao svoju. Međutim, zbog Leine nemogućnosti da zatrudni prirodnim putem, odlučili su potražiti medicinsku pomoć. Unatoč brojnim pokušajima izvantjelesne oplodnje, oni su bili neuspješni, zbog čega su Goca Tržan i Raša Novaković razmišljali o posvojenju. Nažalost, usput su naišli na pravne komplikacije. Kako je pjevačica otkrila, novorođenče nisu mogli posvojiti zbog zakonske odredbe da razlika u godinama između posvojitelja i posvojenika ne smije biti veća od 45 godina.

Proces posvajanja djece može biti zastrašujuće iskustvo zbog brojnih preduvjeta koji moraju biti ispunjeni i specifičnih ograničenja koja postoje. Uključuje mukotrpan zadatak prikupljanja raznih dokumenata i prolaska kroz birokratske prepreke koje mogu potrajati dvije do tri godine. U mom razgovoru sa Sergejem Ćetkovićem, koji je osobno prošao proces posvojenja kćeri u svoju obitelj, izrazio je odlučnost da poduzme mjere kako bi se ti postupci ubrzali.

U intervjuu u emisiji “Ako progovorim” voditelja Sergeja Ćetkovića, Goca je otvorila jednu osjetljivu temu. Otkrila je da su Raša i ona zbog nemogućnosti da posvoje bebu donijeli odluku da odaberu dijete koje će financijski uzdržavati. Vrijedi napomenuti da Sergej Ćetković, voditelj intervjua, i sam ima iskustvo oca dviju usvojenih djevojčica.
Radomir i ja vodili smo razgovor oko usvajanja.

Željela bih podijeliti svoju osobnu zabrinutost kada je riječ o konceptu posvajanja. Po mom mišljenju, to je nevjerojatno lijep čin davanja sigurnosti, ljubavi i budućnosti drugom ljudskom biću. Posebno je značajan aspekt osiguravanja budućnosti koji spašava dijete od neizvjesne sudbine koja ostaje nepoznata. Pjevačica je iskreno izrazila svoj najdublji strah, rekavši: “Emotivno sam uložena kao i ti i dajem cijelu sebe u ovo. Međutim, bojim se da bismo, ako bismo usvojili dijete i voljeli ih koliko ja volim Lenu, jednog dana mogli doživjeti situaciju koja podsjeća na one koje se često prikazuju u američkim filmovima.” Goca je nastavila: “Kad bi dijete izrazilo želju da se ponovno spoji sa svojim biološkim roditeljima, vjerujem da bi se moje srce razbilo u bezbroj komadića, točnije 500 milijuna.