Godine 2014. on i Marijana, njegova supruga, razišli su se. Iako među ženama vrlo obožavan Jovan Memedović nikada nije eksplicitno najavio razvod, u javnosti se dugo spekuliralo o mogućnosti umiješanosti treće osobe. Dugo su bivši partneri svoju blisku vezu držali u tajnosti i daleko od očiju javnosti. Isto tako njihovo razdvajanje bilo je tiho, a tijekom brakorazvodne procedure nisu razmijenjene teške riječi. Njihova primarna briga tada je bila zaštititi svoju djecu, kćer Mašu i sina Uroša, od nepotrebnog stresa i pritiska.

Razlozi iza kojih pojedinci napuštaju zajednicu često se pripisuju prijevari, neadekvatnoj komunikaciji i nedostatku ljubavi, razumijevanja i poštovanja. No, razvod Jovana i Marijane bio je jedinstven slučaj koji je odudarao od normi. Zbog prirode posla, voditelj i pisac “Sasvim prirodno” često je izbivao iz kuće. U stvarnosti, proveo je značajan dio godine u divljini, u rasponu od gustih džungli do visokih planina, snimajući nevjerojatne pojedince i fenomene na filmu.

Unatoč dugom putu, izrazio je nevoljkost povratku užurbanom gradskom životu, iako ga kod kuće čekaju supruga i djeca. Umjesto toga, volio je slobodno vrijeme provoditi u svojoj planinskoj kolibi, što je navika koju je zadržao i dan danas. Ovakvo ponašanje moglo je pridonijeti bračnoj neslozi između njega i njegove supruge.

Jovan nikada nije bio od onih koji bi novinarima otkrivali mnogo o svom privatnom životu. Međutim, bilo je jasno da voli samotan život usred ljepote prirode. Da li je upravo ta ljubav prema prirodi i samoći bila razlog za razvod nije poznato u javnosti a ono što je važno je da su voditelj i njegova supruga ostali u dobrim odnosima.