Od kada je juče popodne objavljena vest da je u naselju Banjsko polje kod Bora nestala devojčica Danka Ilić (2 godine), cela Srbija se pita: gde je, koliko je poznato, dete moglo nestati? Kritični trenutak je bio sa njegovom majkom, koja je imala samo dvije godine i nije mu bilo traga ni u blizini ni na mjestu gdje je nestao.

Kako se tokom 30-časovne potrage otkrivaju nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i za koju svako želi da ima pozitivan ishod. rezultat.

Potraga na terenu zaustavljena, istraga kreće u novom smjeru
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su izašli na lice mjesta odmah po prijavi nestanka djevojčice, koji su nakon 27 sati detaljne potrage za dvogodišnjom Dankom tragali u prigradskim naseljima Banjsko polje i Brestovačka Banja, s obzirom na da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području od oko 10 kvadratnih kilometara, dalje potrage su obustavljene.

Kako je danas popodne saopšteno iz MUP-a, policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti nestanka djece, te će javnost obavještavati o okolnostima.

Kurir saznaje da dosadašnji rezultati upućuju na nove pravce istrage.

“Potraga za područjem gdje je djevojčica nestala je obustavljena, ali je potraga za djevojčicom pojačana i neće prestati dok se dijete ne pronađe”, rekao je izvor Kurira.

Policija je postavila šator nedaleko od kuće u kojoj je djevojka nestala.

Ulaz u dvorište kuće bio je blokiran.

Roditelji su pozvali policiju, a majka je odmah pozvala oca.
Danas su mjesto nestanka detaljno pretražili pripadnici MUP-a, vatrogasci, spasioci, dronovi i helikopteri, te brojna novinarska ekipa. Nakon što je Curiel otkrivena na licu mjesta, njena majka je odmah pozvala supruga, koji je, kako je rekla, brzo stigao na mjesto događaja.

– Saznajemo da se majka nakon Dankinog nestanka uspaničila i okomila na muža. Kreiranje je trajalo samo nekoliko minuta. Počeli su da traže devojku. Kako je nisu mogli pronaći, pozvali su policiju. Policija je brzo izašla na lice mesta, shvatila je ozbiljnost situacije i mobilisala još patrolnog osoblja. Kasnije su se uključili i pripadnici žandarmerije. Reporter Currier je rekao da su se pripadnici drugih policijskih uprava također pridružili kako bi pomogli u potrazi.

Snimak nadzornih kamera i zelene igre riječi
Prilikom pretresa, provjerena je i sigurnosna kamera postavljena na kuću u mjestu Banjsko polje kod Bora i majka je primijetila da djevojčice nema!

– Na snimku sa sigurnosne kamere postavljene na kuću snimili su zeleni “punto” koji velikom brzinom vozi ulicom u 13.47 sati. Na snimku sa iste kamere možete vidjeti kako u 13:10 majka prolazi pored Danka i još jednog djeteta u istoj ulici. Currierov izvor je otkrio da je samo dva minuta prije nego što je automobil projurio ulicom primijetila da djevojčice nema.

Prema riječima vlasnika kamere, policija je snimak snimila oko 19.30 sati.

– Na snimku se vidi majka kako sa djetetom hoda preko ulice. Desetak minuta kasnije došao je tata. Desetak minuta kasnije stigla je patrolna policija. Nadam se da će uskoro pronaći devojku – rekla je.

Nedostaju detalji
Podsetimo, devojčica je nestala u borskom naselju Banjsko Polje oko 13.45 časova. Ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 cm. Kada je nestala, nosila je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu zavezanu u rep.

Majka djevojčice je rekla da je trčala okolo sa svojom djecom i rekla da kada se okrenula, djevojčice više nije bilo.

– Živimo u Boru. Vodim ih na trčanje i šetnju. Roditelji su mi odavde i često sam tamo živela kao dete – kaže Dankina majka Ivana.