Kako se burno razdoblje retrogradnog Merkura bliži kraju, astrolozi nas upozoravaju da će  njegov utjecaj i dalje ostati u onome što je poznato kao “retrogradna sjena”. Dok astrološka “oluja” bjesni, i Saturn i Uran su u retrogradnom stanju, a njihov kvadrat je istovremeno aktivan – pogoršavajući njihove štetne učinke. Uz sve veću zabrinutost oko toga kako se najbolje zaštititi od ovog kozmičkog nemira, numerolozi predlažu lijek iz svog stručnog područja. Predlažu nošenje sigurnosnog koda u novčaniku, s preporučenim kodom 865 za ovaj tjedan.

Ljubitelji numerologije vjeruju da kod koji se sastoji od tri znamenke potencijalno može promijeniti energiju u vlastitu korist. Rečeno je da je upisivanje koda plavom tintom optimalno. Kako bi zaštitili svoj dom, savjetuje se postavljanje šifre na određeno mjesto u dnevnoj sobi, koja služi kao zajednički prostor za okupljanje obitelji.

Kako biste održali pozitivnu i živahnu atmosferu u svom životnom prostoru, preporučljivo je imati zdjelu svježeg voća pri ruci. Osim toga, važno je pobrinuti se da raspored vašeg namještaja potiče prirodan protok energije i da se iz prostora ukloni nepotreban nered. Kako bi stekao bogatstvo i osigurao osobnu sigurnost, može se staviti papir s numerološkim kodom za zaštitu u novčanik i držati ga cijeli tjedan. Nakon toga, papir se baca u vodu.

Astrolozi često upozoravaju pojedince da vode računa o svojim financijama, komunikaciji, ugovorima i putnim aranžmanima tijekom razdoblja retrogradnog Merkura. Slično tome, stručnjaci za feng shui mogu preporučiti da u svoj dom ugradite zvijezdu s 12 krakova kako biste privukli pozitivnu energiju. Čak i ako ne vjerujete u astrologiju i feng šui nije na odmet pokušati primjeniti neke od ovih prijedloga.