Nedavna smrt sina proslavljenog bosanskohercegovačkog folk pjevača Enesa Begovića ostavila je cijelu regiju u stanju duboke tuge i nevjerice. Enes, omiljena osoba na sceni narodne glazbe bivše Jugoslavije, zaradio je ogromno divljenje svojim doprinosom. I dalje je cijenjeni pjevaču cijeloj regiji. Pogreb njegovog sina, koji je bio potresan događaj, privukao je veliki broj ožalošćenih, uključujući kolege i prijatelje koji su prevalili velike udaljenosti kako bi izrazili svoju sućut i podršku u ovom vremenu neopisive tuge.

Pokušaji doktora da spasu pjevačevog sina na kraju su se pokazali uzaludnim jer je Armin tragično podlegao bolesti, udahnuvši posljednji dah u zagrljaju svog oca. Kroz ovo teško iskušenje, Enes, Arminov otac, ostao je nepokolebljivo lojalan, odbijajući da se ni na trenutak odvoji od svog voljenog sina. Međutim, Almina, pjevačeva kuma je kasnije otkrila da je Arminova supruga donijela iskrenu odluku da sina nazovu po njegovom rahmetli ocu Arminu, koji nije doživio da dočeka rođenje svoje bebe. Ova odluka je donesena prije rođenja njihova sina, a temeljila se na nadi da će biti blagoslovljeni dječakom.

Odluka koju je donijele Alma  Begović unijela je spoj emocija u njihove obitelji. Obje obitelji imaju duboka vjerska uvjerenja i iako su doživjeli veliku tugu, također su se osjećali blagoslovljenima od Allaha zbog dolaska muškog nasljednika koji će nositi ime njihovog preminulog oca. Almina najava da će svom sinu dati ime Armin naišla je na složene emocije  dok su se svi borili s istovremenim osjećajima tuge i radosti.

Nadaju se da će Enes, Arminov djed, dolaskom unuka pronaći utjehu i olakšati emocionalni nemir. U međuvremenu, Almina se porodila i na svijet je donijela dječaka koji sada nosi očevo ime.