Zdravka Čolića mnogi smatraju najvećom slavnom osobom na području Balkana, s obožavateljima iz svih generacija. Tijekom svoje impresivne 55-godišnje karijere, Čolić je producirao mnoge hitove s vrha top lista. Njegov glas često se opisuje kao magičan, a njegovi koncerti često su najposjećeniji. Iako je otpjevao neke od najljepših pjesama na našim prostorima, ponude za izvođenje velikih hitova odbijao je smatrajući da mu baš i ne pristaju. Pokazalo se da je nekoliko puta donio i pogrešnu odluku.

 

Obično, kada se producira novi album, ima tendenciju da postoji obilje pjesama koje su stvorene za njega, ali nisu sve uključene u konačno izdanje. Tijekom moje karijere bilo je nekoliko pjesama koje sam odlučio ne snimiti. Recimo, Đorđe Novković mi je poklonio pjesmu Zora je svanula. Iako je bio hit, kad bih ga preradio, možda bih mu drugačije pristupio – priznaje poznati pjevač. S druge strane, upravo je ta pjesma postala najveći hit pjevačice Nede Ukraden. Dodatno je naveo da mu je Bajaga poklonio pjesmu koja je osvojila publiku i odoljela zubu vremena kao omiljeni klasik.

Bajaga ustupio mi je pjesmu ‘Kad hodaš’, koja je slučajno bila isti hit koji sam ranije previdio. Na pitanje o razlogu izostanka pjesme objasnio sam da su brojni skladatelji iskazali interes za suradnju sa mnom zbog uspješne prodaje albuma. Za njih je bilo obostrano korisno imati nekoga tko je bio u tijeku i dobro se prodavao da izvodi njihove pjesme. Nadalje, u tom razdoblju album je mogao primiti samo deset pjesama, što je neizbježno rezultiralo izbacivanjem nekih pjesama. To se smatralo nužnim tijekom ere vinila, ali je postalo manje značajno kada se industrija pomaknula prema digitalnim formatima. Fokus se zatim pomaknuo prema izbjegavanju grešaka u proizvodnji.

Pjesma koja je katapultirala karijeru Nine Badrić kod Čole je prošla nezapaženo.Jedna mlada Beograđanka poklonila mi je pjesmu koju je na kraju snimila Nina Badrić. Uobičajeno je propustiti određene pjesme u životu. Unatoč tome, moj je odgovor da neće svaka pjesma savršeno odgovarati svima. Neke pjesme koje ja možda previdim možda će drugi bolje iskoristiti. Možda je pjesma koja se meni možda nije isticala među ostalima nekom drugom mogla promijeniti život ili čak imati značajan utjecaj u glazbenoj industriji, izjavio je pjevač.