Edi Rama je istaknuti albanski političar, trenutno obnaša dužnost premijera Albanije. Uz političku karijeru, on je i uspješni umjetnik, pisac i košarkaš, s fascinantnom osobnom poviješću. Često se primjećuje da naglašavanje multikulturalizma može dovesti do neslaganja i poteškoća. Ipak, obitelj Rama pokazala je da unatoč razlikama u kulturi, vjeri i ideologiji, može funkcionirati u harmoniji. Ono što privlači pažnju je činjenica da se vjerska uvjerenja članova njegove obitelji ne poklapaju. Konkretno, albanski premijer je ranije istaknuo da on prakticira katoličanstvo, za razliku od svoje supruge koja se izjašnjava kao muslimanka i njegovo dvoje starije djece koji su pravoslavne vjere.

Premijer Albanije prethodno je bio u braku s glumicom Matildom Makoči, s kojom ima sina Greguna. Svoju sadašnju suprugu, ekonomisticu Lindu Rama, upoznao je tek godinama nakon kraja prvog braka. Par je u braku od 2010. i zajedno imaju dva sina Zaha i Rea.Linda Rama je na svijet došla 30. prosinca 1964. u Tirani.Nakon što je diplomirala ekonomiju na Sveučilištu u Tirani, napustila je Albaniju 1990-ih kako bi nastavila magisterij u inozemstvu, studirajući u New Yorku i Pragu. Po povratku u Albaniju zaposlila se u državnoj službi. Između ostalog, bila je na poslovima u tekstilnoj tvornici i Agenciji za privatizaciju. Trenutno se posvetila aktivizmu.


Tijekom nedavnog intervjua za časopis Tugeder, ustvrdila je da su u današnjem dobu žene herojske figure.Prema njezinim riječima, žene koje su odrasle u siromašnim okolnostima prirodno razvijaju osjećaj opreza.“Prema Rami, sve što im treba je poštena prilika, trenutak da pokažu svoj potencijal i određena pomoć da ostvare svoje težnje i ambicije.

Malo je poznato, ali veliku tragediju zadesila je ovu obitelj prije nekoliko godina kada je njihovu zemlju pogodio snažan potres. Nakon katastrofe život je izgubila i djevojka Raminog sina Gregora, ali i cijela njezina obitelj.Njihova ljubav ostala je skrivena od očiju javnosti jer su odlučili izbjeći medijsku pozornost. Opće je poznato da su bili u ljubavnoj vezi koja je trajala tri godine. Gregor Rama je na svom Instagram profilu izrazio tugu zbog velikog broja izgubljenih života u katastrofi. Spomenuo je da su među žrtvama pronađenim u ruševinama bili i njegovi najmiliji, uključujući njegovu najbližu suputnicu, njezinog brata i sestru, majku i oca. On se jako teško oporavio od ove tragedije.

Oglasi - Advertisement