Odnos između Isidore Bjelice i njene majke bio je daleko od konvencionalnog, ali je upravo ta jedinstvena veza omogućila njenoj majci da bude nepokolebljiv izvor ohrabrenja i inspiracije svojoj kćeri Vili Evanđelini Pajkić.Fakultet koji trenutno pohađam otkrila je moja majka koja mi je uvijek bila veliki oslonac u životu. Ohrabrivala me da prigrlim svoju individualnost i bezrezervno slijedim svoje strasti, naglašavajući važnost osobne sreće. Na kraju sam odabrala studij dizajna, što je nju posebno razveselilo jer mi je omogućilo da nastavim njezinu ljubav prema modi i umjetnosti rekla je Vila Evanđelina.

Vilino djetinjstvo obilježeno je borbom za majčin oporavak. To je najočitije u priči ispričanoj o Vilinoj majci, koja je u međuvremenu preminula. Na tvoj poseban dan, voljena moja tufnice, želim ti sretan rođendan i molim se da milost Božja uvijek bude s tobom. Duboko me boli spoznaja da ste posljednje četiri godine proveli u bolnicama, živeći u stalnom strahu i zabrinutosti. Dok su ostale djevojke vaših godina mirno spavale, vi ste cijelu noć probdjeli brinući o svojoj bolesnoj majci. Dok su oni uživali u sportu i drugim aktivnostima, vi ste proveli nebrojene sate na kemoterapiji. Ali draga moja, usprkos svim teškoćama i patnji, naučili smo više o ljubavi i njezinoj pravoj biti nego što smo ikada mogli u životu ispunjenom zdravljem i obiljem. Ovu objavu je pokojna Isidora posvetila svojoj kćerki.


Vila Pajkić poznata je po svojoj skromnosti, tvrde poznavatelji. Sa svojih 20 godina priredila je modnu reviju koja je oduševila Beograđane.Početi crtati u ranoj dobi za mene je bio blagoslov, jer mi je dalo odušak u kojem istinski uživam i koji mi donosi sreću. S vremenom je moja strast prerasla u modni dizajn koji je postao kreativni medij kroz koji se mogu izražavati. Uz modni dizajn, jako me zanimaju srodna područja kao što su grafički dizajn i fotografija.


O načinu na koji su je roditelji odgajali Vila govori na sljedeći način: Pristup mojih roditelja bio je mješavina između liberalnog i tradicionalnog, iako je varirao ovisno o okolnostima. Bez obzira na to, moje je iskustvo bilo ugodno i tjeralo me na razmišljanje. Dosljedno su me poticali da samostalno rastem i učim iz svojih uspjeha i neuspjeha. Njihov krajnji cilj bio je da pronađem zadovoljstvo i slobodu u svom životu. Poznato je da je Vila komentirala fizičke sličnosti između Isidore i sebe, kao što su primijetili i mnogi drugi. Definirati sve karakterne osobine moje majke i utvrditi sličim li joj ili ne je težak zadatak. Njezina je osobnost bila jedinstvena i poticala me da budem vjerna sebi. Iako smo obje dijelili ljubav prema mnogim stvarima i imali slične težnje, njezin smisao za humor i impulzivnost također su se odrazili na mene. Ako je neka od tih osobina prenesena na mene, smatram to darom i osjećam se zadovoljnim. Ne osjećam da je moje da se njima hvalim ili definiram.