Helanke, popularni odjevni predmet, stalno izazivaju snažne reakcije pojedinaca. Bilo da ste žena koja je lično obukla ovo ruho ili ste jednostavno upoznali one koji jesu, helanke su postale preovlađujući izbor.

Nekada se ovaj oblik odijevanja smatrao neprikladnim, a danas smo svjedoci sve većeg broja žena, bez obzira na godine ili građu, koje samouvjereno nose tajice u javnim prostorima, što zauzvrat izaziva niz reakcija posmatrača.

Jedna uobičajena pritužba vrti se oko percepcije da su helanke prihvatljive samo kada ih nose privlačne osobe. Međutim, ovo gledište sugerira da bi veće žene i djevojke trebale da se suzdrže od nošenja helanki u javnosti.

Priložena slika pokazuju neodobravanje koje su mnogi izrazili kada žena ili djevojka veće veličine odluči da nosi tajice. Sve je veća zabrinutost zbog sve većeg provokativnog odijevanja mladih žena i da li je naše društvo postalo previše opušteno.

Evidentno je da ljudi više ne daju prioritet dotjerivanju i obraćanju pažnje na svaki aspekt svog izgleda prije izlaska. Međutim, postoji uvjerenje da je nedostatak pažnje na detalje prešao prihvatljive granice.