Jelena Đoković pokazala je iznimnu osjećajnost i dirnula je sve prisutne na balkonu. Prekjučer navečer imali smo priliku svjedočiti jednom od najdirljivijih slavlja naših sportaša na kultnom balkonu Gradske skupštine. Događaj je bio doista nezaboravan i ostavio upečatljiv dojam.

Mnoštvo pojedinaca stiglo je iskazati podršku i zahvalnost našoj košarkaškoj reprezentaciji koja je nedavno osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Među prisutnima na balkonu bili su i košarkaši koji su trijumfirali u osvajanju zlatne medalje, kao i tenisač Novak Đoković koji je osvojio trofej US Opena. Tu su bili i basketaši koji su osvojili zlato i koji su prvi izašli pred okupljene.

Vrhunski tenisač cijeloga svijeta izazvao je veliku pozornost kada je rasplakao kao nikad prije, zahvaljujući zaglušujućem pljesku gledatelja. Utjehu i zagrljaje dobivao je od svih na balkonu. Osim stručnog tima, Beogradske sindikalne grupe i Dream teama, bila je prisutna i Novakova supruga Jelena. Tijekom cijelog događaja Jelena je imala neprestani osmijeh na licu, a kada je Novak postao emotivan, čvrsto ga je zagrlila i ostavila dubok utisak na one koji su tome svjedočili.

Uloga supruge muškarcu značajne moći i utjecaja nesumnjivo je izazovan zadatak. Ona je jednom prilikom rekla: Kako se razvijao, okolina ga je ostavila žudnjom za privrženošću, priznanjem i osjećajem superiornosti. On je žudio da svi priznaju njegovo postojanje i postignuća, dok sam ja imala izrazito suprotnu težnju. Tijekom rijetkog intervjua u kojem je govorila o svom privatnom životu, Jelena Đoković je otkrila: “Moja je težnja bila biti uspješna žena iz pozadine.” Može se samo zamisliti snaga i hrabrost koja je potrebna ženi da podrži karijeru svog supruga dok istovremeno održava kohezivnu obiteljsku jedinicu.