Mnoge slavne ličnosti vole da se rasipaju novcem i uzimaju više nekretnina širom svijeta nego im je potrebno, pa tako i kod nas. Već dugi niz godina naš vrhunski tenisač doma je u Monaku uz svoju obitelj. Opće je poznato da on posjeduje brojne nekretnine razasute diljem svijeta. Prema raznim medijskim izvorima, jedna od tih nekretnina je i penthaus Novaka i Jelene Đoković u New Yorku.

Prema neprovjerenim informacijama, Nole je vlasnik dva stana koji se nalaze u istoj zgradi na Manhattanu. Vjeruje se da je te stanove kupio 2017. godine. Na stranici “Tik-Tok” podijeljena je fotografija visoke zgrade u Sohou. Prema Noletovim riječima, ova investicija iznosila je ogromnih deset milijuna dolara. Penthouse Novaka i Jelene Đoković u New Yorku može se pohvaliti apsolutno prekrasnim pogledom na ovu ekskluzivnu četvrt. Stoga ne iznenađuje da imanje ima zapanjujuću vrijednost.

Unutar ove rezidencije nalaze se dva odvojena stambena prostora od po 185 četvornih metara koje krasi ukusno uređeni pariški interijer. Ovi stanovi, sa svojim prostranim prozorima koji gledaju na kultni horizont Manhattana, imaju balkon, bazen s morskom vodom, dobro opremljen fitness centar i saunu, stvarajući idilično okruženje za opuštanje. Prema pisanju američkih medija, doznaje se da je arhitekt zaslužan za dizajn zgrade u kojoj Nole boravi Renco Pijan. Zgrada je tada još bila u ranoj fazi izgradnje, a Đoković je bio među prvim kupcima.

Prethodno je firma “565 Broome Soho” imala ugovor sa srpskim teniserom o kupovini stanova u Majamiju. Srpski tenisači izrazili su divljenje besprijekornim dizajnom i izvrsnom lokacijom dviju zgrada. Svake su godine New York i Miami prioritetna odredišta na njihovom itineraru putovanja, zbog čega je posebno uzbudljivo imati stalno mjesto na koje se mogu vratiti. Naime, tijekom globalne pandemije Covid-19, obitelj Đoković intenzivno je koristila svoju vilu u Marbelli budući da nisu mogli posjetiti svoj penthouse u New Yorku gotovo tri godine zbog statusa necijepljenih. Nadalje, Novak Đoković posjeduje dodatne nekretnine u Monte Carlu, Beogradu, Miamiju, Tivtu, te zadivljujuću vilu na obali Pavlova jezera, piše “Blic”.