Nakon što su pogledali Instagram nalog za prodaju namještaja, Beograđani su kupili bračni krevet po cijeni od 50.000 dinara. Međutim, nakon osam mjeseci kada im je ležaj napokon isporučen otkrili su da su se daske kreveta raspale i da je napunjen krpama. Na Facebook grupi “Crna lista Facebook prevaranata” oglasila se Beograđanka. U svojoj je objavi navela da su naručili krevet na web-mjestu za društveno umrežavanje, samo da bi dobili krevet koji je odisao trulim mirisom i imao je polomljene daske.

Prema navodima na Instagram profilu odakle je proizvod naručen, pre osam meseci kupljen je krevet za 50.000 dinara. Međutim, zbog dugotrajnog neugodnog mirisa, presvlaka je morala biti uklonjena kako bi se istražio izvor. To je otkrilo neočekivani prizor. Podijelila je i prepisku koju je vodila s prodavačem namještaja koji svoje proizvode prodaje putem Instagrama. Raspitala se o cijeni njihovih artikala, na što su dali odgovor. Francuski krevet “Lux” u dimenziji madraca 160×210 košta 420 eura bez dostave i montaže, a predviđeni rok isporuke je četiri tjedna. Prodavatelj je primijetio da se cijene isporuke i ugradnje razlikuju ovisno o lokaciji. Kada se Beograđanka raspitala za dostavu na Voždovac, rečeno joj je da će dostava i montaža koštati 6.000 dinara.

Nakon pregleda objavljenih fotografija, jasno je da madrac počiva na raspadnutim i polomljenim drvenim daskama. Nakon što je objavila svoje negativno iskustvo, nekoliko članova grupe ponudilo je savjete u komentarima. Predložili su joj da može podnijeti žalbu i prijaviti osobe odgovorne za njihovo ponašanje, ali samo ako ima račun i tvrtka je legitimna. Inače ovih internet prevara je sve više i treba biti jako oprezan.

Savjeti za potrošače bitan su aspekt donošenja informiranih odluka o kupnji. Slijedeći ove korisne savjete, možete biti sigurni da ćete dobiti najbolji dostupni proizvod. Prije kupnje proizvoda putem interneta važno je provjeriti crnu listu.
Prije kupnje važno je provjeriti je li prodavatelj registriran.
U skladu sa zakonom, ako proizvod koji dobijete ne ispuni vaša očekivanja, imate zakonsko pravo na zamjenu proizvoda ili na povrat novca za kupnju. Ovo pravo traje 14 dana od datuma kupnje. Ako ne možete postići zadovoljavajuće rješenje između vas i registriranog prodavača, moguće je podnijeti svoju žalbu tijelima tržišne inspekcije.
U slučaju da otkrijete da ste kupili neispravnu robu od nelicenciranog prodavača, unutar vaših je prava iznijeti problem tijelima za provođenje zakona.