Rođena u Beogradu 1981. godine, Tamara Vučić supruga je sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Djetinjstvo je provela u Loznici, a sada živi u glavnom gradu Srbije. Supružnici su 2017. godine dobili sina Vukana. Prije inauguracije njezina supruga za predsjednika, o Tamari Vučić malo se znalo. No, kasnije se doznalo da je ona diplomirana politologinja i da od 2010. radi kao savjetnica za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova. Kao prva dama Srbije zaslužila je priznanje za svoj humanitarni rad. Među svojim redovnim aktivnostima susrela se s Emine Erdoğan, Michelle LaVaughn Obama, Peng Liyuan i drugim značajnim suprugama svjetskih dužnosnika.

 

Dok se u New Yorku održava 78. zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, prva dama Srbije tamo je aktivno angažirana na svojim dužnostima. Uz svoje službene funkcije, svijet je osvajala i svojim modnim odabirom koji je zaradio visoke pohvale cijenjenih modnih kritičara i analitičara. Tamara Vučić zacementirala je svoj status modne ikone, ne samo u sferi visoke politike, već i šire u javnom životu.

Supruga srbijanskog predsjednika pojavila se na značajnoj prigodi održanoj u New Yorku, “Fashion 4 Development’s 11th Annual First Ladies Luncheon”. Ovaj događaj nisu zaobišli ni prisutni fotoreporteri koji su nekoliko minuta trebali ovjekovječiti trenutak na zelenom tepihu.

Platforma “Fashion for Development” organizirala je ručak za prve dame u čast sjećanja na kraljicu Elizabetu. Kada se Tamara pripremala za susret s kolegama iz raznih dijelova svijeta, pažljivo je odabrala elegantnu haljinu u svijetlo sivoj boji. Haljina je imala šire rukave koji su dobro pristajali uz njezine metalik cipele. No, ono što je ljudima jako zapelo za oko je njezina torbica. Sadržavao je autentični izvezeni etno motiv koji je bio uistinu jedinstven. Modni kritičari su bili oduševljeni ovim modnim detaljem.

Oglasi - Advertisement