Priznanje 33-godišnjeg Beograđanina koji je oženio 27-godišnju Požarevljanku izazvalo je manji sukob među korisnicima društvenih mreža. Iako su kulturne razlike između urbanog muškarca i seoske žene možda bile prisutne, nijedna od njih nije bila vidljiva sve do sklapanja braka. Inače na društvenim mrežama se često mogu naći razne ispovijesti koje privuku pažnju.

– Bili smo u romantičnoj vezi četiri godine prije nego što smo konačno odlučili ući u brak – otkrio je. Kad sam je prvi put upoznao, saznao sam da potječe iz ugledne obitelji i da je ljupka mlada žena. Iako sam bio svjestan da je odgajana u zaštićenom okruženju, ipak sam bio zatečen kada sam saznao da je neiskusna. Moram priznati da mi je ovaj aspekt nje bio simpatičan, uživajući u ideji da još nije bila ni s kim prije našeg susreta. Mladić je, kaže, imao veliko strpljenje. Unatoč dvije godine veze, ostao je pun razumijevanja i čekao je pravo vrijeme za intimne odnose. Prema riječima ove osobe, u početku ju je doživljavao kao sramežljivu, no s vremenom joj je postalo sve ugodnije, što je rezultiralo nevjerojatnim iskustvom. Dalje spominje kako je smatrao da je ona bolja od iskusnijih partnerica s kojima je prije bio. Kako je vrijeme prolazilo, njihova je veza svakim danom postajala sve čvršća, njihove obitelji su se upoznavale i nije bilo naznaka da će njihov različit odgoj i podrijetlo biti problem. No, sve se promijenilo kada su donijeli odluku da se vjenčaju.

Naše su nevolje počele tijekom priprema za vjenčanje. Meni je bilo draže ležerno druženje s bliskim prijateljima, dok je ona inzistirala na konvencionalnoj ceremoniji sa svim detaljima – crkvom, matičarem, fontanom šampanjca, glazbom uživo i tako dalje. Unatoč svojoj suzdržanosti, na kraju sam pristao na njezinu viziju. Uostalom, ako ju je to usrećilo, zašto ne? To nije bio neki veliki kompromis s moje strane.

Bili smo potpuno složni i odlučili smo iznajmiti prostrani prostor za njezinu brojnu rodbinu. Međutim, počeo sam promatrati povećanu uključenost njezinih roditelja u organizaciju vjenčanja, što je premašilo moju razinu udobnosti. Izrazili su svoje primjedbe na jelovnik, inzistirajući na tradicionalnim bugarskim jelima poput pečenja i sarmi, umjesto standardne hrane u restoranu. Nisam bio pretjerano zabrinut i shvatio sam da je ovo prvo vjenčanje njihove kćeri, tako da su vjerojatno godinama zamišljali ovaj dan. Naposljetku sam pristao da mladenka ima posljednju riječ. Mladoženja je to objasnio svojoj obitelji, a oni su poštovali njezinu želju.Nakon mjeseci iščekivanja, konačno je stigao dan vjenčanja. No, dogodila se jedna situacija koja je mladiću teško padala u glavu i o kojoj više nije mogao šutjeti. Iako jako cijenim tradiciju drugih, jednostavno nisam mogao šutjeti o ovom konkretnom incidentu. Na dan vjenčanja roditelji mladenke obavijestili su me da su dogovorili da jedna osoba bude stacionirana ispred dvorane kako bi pomno dokumentirala sve darove. Štoviše, namjeravali su na licu mjesta otvoriti sve kuverte s novčanim prilozima i pedantno zabilježiti iznos koji je svaki gost dao. Ovaj posljednji detalj pokazao se previše za mene – osjetio sam da mi je krvni tlak naglo skočio do alarmantnog stupnja, i dan danas me samo prisjećanje na događaje ispunjava ogorčenjem.