Tijekom djetinjstva, Tajlanđanka Supatra Sasupan bila je izopćena i ismijavana od svojih vršnjaka zbog osebujnog izgleda. Poznata kao najdlakava djevojčica na svijetu, neprestano su je zadirkivali, a njezina je prisutnost plašila drugu djecu. Međutim, uz podršku svojih roditelja, Supatra je na kraju prihvatila i prigrlila svoj jedinstveni izgled, nakon što je prošla dugu i mukotrpnu borbu. Naposljetku je pronašla ljubav i napokon s ponosom mogla otkriti svoje  lice.

Postoje mnoge rijetke bolesti za koje većina od nas nikada nije ni čula. Ambrasov sindrom je urođeno stanje koje je prisutno od njenog rođenja.Rođenje djeteta nezaboravan je trenutak za roditelje i medicinsko osoblje koje je uključeno. 5. kolovoza 1999. godine na svijet je stigla djevojčica koja je ostavila neizbrisiv dojam na sve prisutne. Dolazak novog djeteta izvor je neizmjerne sreće i oduševljenja za roditelje, a Sompon i njezin suprug Samrerng nisu bili iznimka. No, njihovu radost zasjenila je mješavina šoka, straha i nevjerice kada su ugledali tek rođenu kćer. Nakon što je ugledao bebu u inkubatoru, Sompon je ostao zatečen obiljem kose na njezinoj glavi. U početku je Sompon vjerovala da je količina kose tipična, ali je kasnije priznala da je zbunjena situacijom.U vrijeme Natinog rođenja, njezina je majka željela napustiti bolnicu s tek rođenom kćeri u pratnji. Međutim, medicinski stručnjaci koji su bili odgovorni za njezinu skrb oklijevali su pustiti majku i dijete, strahujući da bi majka mogla napustiti svoje obveze i pobjeći s djetetom.

Sompon je rekao liječniku da ni pod kojim uvjetima neće napustiti svoje dijete. Smatrali su se sretnima što je njihovo dijete došlo na svijet.Nati je odgojena u obitelji punoj ljubavi i podrške. Međutim, nisu svi prihvaćali njezino stanje, što je rezultiralo raznim poteškoćama koje je morala podnositi.Nati je tijekom odrastanja bila opterećena viškom guste kose koja joj je prekrivala lice. Ambrasov sindrom, stanje odgovorno za ovo, otporan je na tradicionalne metode uklanjanja dlačica, uključujući laserske tretmane, i nema lijeka. Zbog toga se Nati morala pomiriti sa svojim izgledom. Ipak, vršnjaci u školi su je ismijavali i ismijavali, koristeći pogrdne nadimke poput “vukodlak” i “majmunsko lice”.Kuljira Poseng, Natina učiteljica, podijelila je s nama koliko se druge djece plašilo Nate.“Posengova je izjavila da se Nati susrela s izazovnim razdobljem tijekom početnih faza svog školovanja. Međutim, ona je ustrajala i pokazala da je sposobna, kao i svaki drugi učenik.

Prema Natinim edukatorima, bila je marljiva učenica koja je stalno postizala dobre ocjene. Isti osjećaj ponovili su i oni koji su je poznavali, koji su također primijetili da je postupno stekla popularnost među svojim vršnjacima. Njezini su roditelji odigrali značajnu ulogu u tom razvoju jer su uvijek poticali Nat da vjeruje u sebe i da se nikada ne osjeća inferiorno u odnosu na druge. Ponosno su je vodili kamo god su išli, ne stideći se što izgleda drugačije od druge djece.Nati je 2011. godine priznala i Guinnessova knjiga rekorda kao najdlakaviju tinejdžericu na svijetu. Potom je izrazila veliki ponos zbog ovog priznanja. Nati je izjavila da je obilje dlaka na tijelu ono što je izdvaja od drugih i čini jedinstvenom. Uzviknula je kako joj je ovo najradosniji trenutak u životu. U prošlosti su joj se neki pojedinci rugali nazivajući je “majmunskim licem”; međutim, ti su komentari prestali. Nati je također podijelila svoje težnje za budućnošću u jednom od najranijih dokumentaraca u kojima je glumila. Nada se da će postati liječnica kako bi pružala pomoć drugima.

 

U pokušaju da pomognu Nati, medicinski stručnjaci jednom su pokušali upotrijebiti laserski tretman kako bi uklonili dio njezinih dlačica. Nažalost, kosa je ponovno počela rasti i bila je jednako bujna kao i prije zahvata.Unatoč neuspjesima, Nati je ustrajala u svojoj potrazi za radosnim i optimističnim životom, baveći se tipičnim aktivnostima iz djetinjstva poput sklapanja prijateljstava i gledanja crtića. Priznala je svoje stanje i nesretni nedostatak lijeka za njega. Njezina jedinstvena kosa, koju je zadržala od rođenja, ostala je nepromijenjena, ali je nakon ulaska u pubertet počela brijati lice. Sa samouvjerenošću kao glavnim prioritetom, ubrzo je otkrila romantičnu ljubav.Isprva je naša veza bila samo prijateljstvo. Ali kako je vrijeme prolazilo, prešli smo u romantičnu vezu. Tijekom naših razgovora osjećao sam radost i zadovoljstvo. Kad smo bili fizički zajedno, osjećao sam se opušteno dok smo pozorno slušali jedno drugo. Ova vrsta naklonosti bila je neočekivana za Nati, ali ipak cijenjena.

 

Nati je podijelila nekoliko slika sebe i svoje drage osobe, na kojima se pojavila bez kose. Zbog toga su mnogi povjerovali da je izliječena. Ipak, njezin otac je otkrio da je Nati samo odlučila obrijati kosu. Tijekom svog djetinjstva, Nati je iskusila brojne prepreke, ali je ipak uspjela pronaći radost usred nevolja. Njezino inspirativno putovanje svjedočanstvo je njezine hrabrosti, nepokolebljivog samopoštovanja i cijenjenja same sebe, služeći kao svjetionik nade za one koji se bore da prigrle svoju individualnost i otkriju svoju pravu ljepotu.