Vlaška svadba održana početkom ljeta u Dobrim Vodama u Crnoj Gori osvojila je cijeli Balkan. Skoro da nema medija koji nije izvještavao o ovom događaju. Raskošno slavlje trajalo je dva dana , a organizirao ga je proslavljeni gazda Meke, podrijetlom iz pitoresknog sela Nupare kraj Kruševca, kako s ponosom kaže. Bila je to ceremonija krštenja njegovog unuka, koja mu je donijela neizmjernu sreću. Mještani iz okolnih mjesta nisu se u skorije vrijeme mogli sjetiti ovako grandioznog slavlja.Iako je rođen u Njemačkoj, nije zanemario svoje porijeklo. Mukotrpnim radom i poštenim radom stekao je značajno bogatstvo. Oni koji ga poznaju ističu da je unatoč uspjehu ostao nepromijenjen.

Tijekom jednog skupa jedan je gost govorio o čovjeku koji ima privatnu tvrtku i ima značajan broj zaposlenih. Spomenuto je da ovaj čovjek svoje bogatstvo i resurse zarađuje pravednim sredstvima. Unatoč tome što je u mladosti ostao bez oca, ustrajao je kroz životne izazove i osigurao si uspješnu budućnost. Gost je također istaknuo da je čovjek odgojio tri sina i kćer, te željno iščekuje krštenje unuka.Gosti su jednoglasno prepoznali domaćinovu altruističnost i spremnost pomoći svakome u nevolji. Nadalje, primijetili su da domaćin održava politiku otvorenih vrata, primajući sve posjetitelje u svoj dom.Gazda Mecke je tvrdio da je svoju sposobnost gomilanja bogatstva zahvalio božanskoj intervenciji. Zaposlen je od četrnaeste godine, au osamnaestoj je osnovao svoju prvu tvrtku, koja danas posluje već trideset godina s gotovo dvjesto zaposlenih. Svaki dan se budi u šest ujutro i posvećuje planiranju budućnosti. Unatoč financijskom uspjehu, njegov glavni prioritet je zbrinjavanje potomaka. Gazda Mecke vjeruje da je ušteđeno dovoljno za teška vremena najvažniji aspekt njegovog života. Strastveni je ljubitelj glazbe, a za napojnice je spremio najmanje 40.000 eura. U nježnoj dobi doživio je gubitak oca, a samo nekoliko godina kasnije, u ranoj dobi od 18 godina, sklopio je brak.Kao Vlasi, običaj je da smo zajedno. Moja partnerica i ja smo zajedno 32 godine, a ona je izuzetna. Uvjeren sam u svoje sposobnosti i mnogo sam putovao po cijelom svijetu,” potvrđuje.

Macketova  majka nije mogla sakriti ponos zbog svog sina, te je otvoreno izrazila svoje divljenje prema njemu.Nakon što je mlad ostao bez oca, počeo je raditi kako bi spojio kraj s krajem. Nas dvoje smo se trudili i stekli većinu onoga što danas imamo. Naše je putovanje bilo izazovno jer smo većinu života proveli čisteći kuće. No, ustrajali smo i na kraju izgradili vlastiti posao. Iako smo imali dovoljno hrane, luksuz nam, kako je ispričala, nikada nije bio nadohvat ruke.Fešta je trajala 48 sati. Prvi dan proslave obilježen je ekstravagantnim druženjem održanim u dvorištu domaćinove velebne vile, smještene u mjestu Dobra Voda u Crnoj Gori. Ova vila ima tri etaže i veliki bazen. Prigodu je svojim nastupima u dvorištu uveličalo mnoštvo renomiranih pjevača. No, upravo je dolazak Muharema Serbezovskog, proslavljene glazbene ikone, izazvao neviđen osjećaj euforije među gostima. Voditelj je bio toliko oduševljen njegovim nastupom da ga je nagradio izdašnom svotom od 10.000 eura u znak zahvalnosti za samo jednu pjesmu.

Glazbena industrija ostvaruje prihod veći od 450.000 eura. Naša obitelj, koju čine tri brata, jedna sestra i ja, rođena je u Njemačkoj i zajedno smo osnovali tvrtku. Mečkinog oca smatram najboljim tatom na svijetu i za mene pravim kraljem. Za rođendan mi je tata poklonio sat vrijedan 50.000 eura, koji jako cijenim. Kao što dijelim na YouTube kanalu “Moja Happy muzika”, zaista je istina da novac zarađujemo i dok spavamo.Evo malog savjeta za danas. Što se sutra tiče, otac će mi kao napojnicu povjeriti pozamašnu svotu od 100.000. Slavna Lepa Brena trebala bi se pojaviti sutra, prema očekivanjima. Prema riječima nekoliko mladića, ponudili bi sve što imaju, pa i dušu, ako je njezino pjevanje posebno iznimno Prema informacijama koje je “Kurir” dobio od lokalnih izvora, ova svečanost spada među najskuplje vlaške svečanosti koje su ikada održane na ovim prostorima.

Vidljivo je da vlasnik ceremonije krštenja nije štedio, jer je samo na dekoracijama koštalo preko 50.000 eura. Ovo je jasan pokazatelj vlasnikove predanosti osiguravanju raskošne ceremonije za svoje unuke.Trošak je iznosio nevjerojatnih 1000 eura po osobi! Domaćin je snosio troškove hotelskog smještaja svih gostiju. Namaz je uključivao ne samo tradicionalnu kuhinju već i plodove mora, odrezak, i luksuzne delicije iz cijeloga svijeta. Poslužen je i najskuplji šampanjac. Gosti su jeli zlatnim priborom. Intrigantno zapažanje je da su poslužitelji koji su pratili sudionike ove svečanosti ručno birani iz najprestižnijih restorana. Štoviše, ovi poslužitelji sami su otkrili da su primili izdašnu napojnicu, u ukupnom iznosu od otprilike 1500 eura! Akcenat je stavljen na zabavu za goste, a za nastupe su odabrani Lepa Brena i Sloba Radanović. Njihov glazbeni nastup podigao je ambijent na neviđenu razinu. Vrijedi napomenuti da je vlasnik samo u glazbu uložio preko 120.000 eura.

Oglasi - Advertisement