Veliki broj ljudi muku muči sa viškom koligrama koji narušavaju estetski izgled ali i izazivaju zdravstvene probleme. Najnovije fotografije Kolinde Grabar Kitarović zatekle su javnost pa se počelo nagađati da je bivša predsjednica Hrvatske možda smršavila između 15 i 30 kilograma.Tijekom godina stalno je izražavala žaljenje zbog svoje nemogućnosti da više vremena posveti vježbanju. To je zato što bi joj to omogućilo da se oslobodi viška kilograma koji je nakupila.

S vremenom je njezina ruka postajala sve bolnija, zbog čega ju je bilo teško micati s lakoćom. To joj je predstavljalo dodatni problem s kojim se morala boriti. Kako javljaju mediji u regiji, nakon povlačenja iz politike Kolinda je operirala kralježnicu, a kako prenosi Večernji portal, podvrgla se i liposukcijskoj dijeti. Dijeta o kojoj je riječ temelji se na konzumaciji prirodnih masnoća, a zalaže se i za izbjegavanje ugljikohidrata. U tu svrhu savjetuje se da se osobe koje slijede ovu dijetu klone prerađene i djelomično pripremljene hrane, umjesto toga biraju proteinske napitke, dodatke aminokiselina i obroke koji se sastoje od mediteranskih pripravaka od mesa, ribe i povrća.

Ponuda jelovnika raznolika je i raznolika, s nizom jela koja zadovoljavaju različite prehrambene potrebe i sklonosti. Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili svejed, na jelovniku se za svakoga može naći ponešto. Od predjela poput hrskavih lignji i brusketa do predjela poput lososa na žaru i rižota od gljiva, jelovnik se može pohvaliti širokim izborom jela. Da ne spominjemo, tu su i ukusni deserti poput čokoladnog lava kolača i tiramisua koji će zasigurno zadovoljiti svakog sladokusca.

Prošle godine Večernji.hr objavio je članak u kojem su iznesene temeljne smjernice ove dijete. Kao ilustraciju dali su i ogledni jelovnik za prosječan dan. Umjesto tradicionalnog doručka i ručka, pojedinci se odlučuju za konzumiranje proteinskih shakeova u raznim okusima. Ovi shakeovi su nadopunjeni nutritivnim dodacima, kao što su aminokiseline i biljna vlakna. Najveći obrok u danu obično je večera, koja se pretežno sastoji od kuhanog povrća poput brokule, cvjetače i patlidžana, kao i mesnih opcija poput janjetine i piletine te ribljih opcija poput lososa i tune. Tijekom večere dopušteno je sudjelovati u izboru salata, poput onih koje sadrže kupus, zelenu salatu i rajčicu.
Konzumacija voća i ugljikohidrata je strogo zabranjena. Ovaj poseban plan prehrane nije ni na koji način povezan s liposukcijom, već promiče hranjivu prehranu bez pribjegavanja gladovanju ili postu. Poznate osobe poput Suzane Mančić, Nede Ukraden, Jennifer Aniston i Monike Bellucci navodno su eksperimentirale s ovom dijetom.