Glumica Branka Katić poznata je po svom prepoznatljivom izgledu, posebno po velikim plavim očima i raspuštenoj, voluminoznoj kosi. Stekla je slavu zbog brojnih značajnih nastupa u lokalnim filmovima i televizijskim serijama. Njena kosa, koja se kreće od savršeno ravne do blago raščupane, često je svijetle nijanse plave. Međutim, kako su se zahtjevi njenih različitih glumačkih uloga vremenom razvijali, Katić je unela neke promjene u svoj izgled. Promenila je boju kose, kao i dužinu i stil frizure, kako bi postigla željeni efekat na ekranu. Kao i svi glumci ona svoj izgled transformiše prema potrebama uloge koju tumači.

Tokom svoje slavne karijere, zadivljujuća glumica je dosledno pokazivala svoju nepokolebljivu posvećenost pružanju izuzetnih performansi, bez obzira na to šta uloga zahteva. Uprkos tome što je mnogo godina provela u inostranstvu, njen pristup glumi ostao je izuzetno dosledan. Povratak na scenu Beogradskog dramskog pozorišta izazvao je u Branki neviđeni osećaj euforije, jer je predstavljao samu suštinu njenog postojanja. Od odluke da se vrati na domaću scenu, vreme je podelila između Engleske i Srbije, putujući sa lakoćom tamo-amo. U stvari, čak je izrazila medijima svoju duboku čežnju za uzbuđenjem nastupa pred živom pozorišnom publikom. Ova neobuzdana strast očituje se u njenom učešću u brojnim hvaljenim predstavama, gdje se neprestano postavlja izazovima preuzimajući nove uloge. Branka je dobila ulogu Vinstona Smita u bezvremenskoj predstavi Džordža Orvela “1984”, koju je režirala Alija Luk. Njena interpretacija lika privukla je pažnju publike, izazvavši široko interesovanje i fascinaciju u široj javnosti.

Izgled Branke Katić značajno je promenio njen izbor frizure. Boja njenog odjevnog predmeta podsjeća na njenu omiljenu nijansu, dok dužina artikla podsjeća na odjeću koju su često nosile žene srednjih godina 1980-ih. Osim toga, uvijene šiške koje ona nosi također podsjećaju na frizure tog doba. Perika je izazvala spekulacije, a neki vjeruju da Branka kostimografkinji nije dala puno kreativne dozvole. Međutim, teško je utvrditi istinu iza ove pretpostavke jer je Branka poznata po tome što je posvećena i nesebična u svakom aspektu svog rada.

Njena nedavna transformacija nesumnjivo je izazvala pometnju u medijima i izazvala interesovanje javnosti da prisustvuje njenoj predstojećoj pozorišnoj predstavi. Kružile su glasine da je njena porodica, koja uključuje njenog supruga Giuliana Farina i sinove Luisa i Joea, obećala prisustvovati premijeri  i pružiti podršku aplaudirajući joj iz publike.