Modni smisao Marije Šerifović izaziva divljenje mnogih pojedinaca. Njen stil karakteriziraju klasične, neuljepšane majice u monokromatskim nijansama s nenaglašenim dizajnom. Ovo je upareno sa uskim farmerkama i patikama, koje su i omiljene i često se nalaze u ormarima mnogih. Marijin stajling je obično prilično jednostavan, sa samo povremenom ugradnjom šešira, kožne jakne ili teksas jakne kao dodataka svojoj garderobi.

Iskreno govoreći, pobjednca Evrovizije 2007. preferira odijela, iako u ograničenoj mjeri. Prepoznaje njihovu vizuelnu privlačnost i značaj u formalnim okruženjima, pa je pedantna kada ih bira tokom svojih šoping ekskurzija. Tokom svog boravka u Sjedinjenim Državama, ona tamo često kupuje svoju odjeću. Nasuprot tome, kada je u svojoj zemlji, sarađuje sa proslavljenim dizajnerima i koristi priliku da poseti svoje omiljene barove, kojih u Srbiji, nažalost, nema puno.

Nakon što je smršala preko 15 kilograma, postala je nevjerovatno pedantna u odabiru odjeće. Svaki komad mora biti besprijekorno usklađen i precizno pozicioniran. Ova pedantna pažnja posvećena detaljima prenosi se i na njenu ulogu domaćice, gdje je njen glavni prioritet uvijek održavanje čistog i urednog domaćinstva. Da joj pomogne u ovom zadatku, ima domaćicu, a povremeno joj pomogne i majka Verica koja je zadužena za kuhinju. Osim toga, ona preuzima ličnu odgovornost za higijenu svog doma, koji ostaje dosljedno besprijekoran.

Na raznim društvenim mrežama i na svom YouTube kanalu, Marija često prikazuje svoj stan, pružajući konkretne dokaze o svom načinu života. Svojim pratiocima nudi uvid u njenu dnevnu rutinu i stambene prostore kroz fotografije i video zapise. Nedavno je Marija pozvala svoje fanove da zavire u njen ormar, koji je pomno organizovan do najsitnijih detalja. Svaki odjevni predmet pažljivo je postavljen, što rezultira besprijekornim i vizualno zadivljujućim aranžmanom. Lijeva polica je namijenjena majicama, dok je desna namijenjena trenerkama. U fiokama ispod ormara nalaze se čarape, donji veš, kao i šeširi i drugi razni predmeti. Čak i oni koji nisu bili posebno zainteresovani za sadržaj garderobe Marije Šerifović nisu mogli da ne primete njen jedinstveni dizajn. Sam ormar je crne boje sa staklenim vratima, a cjelokupna estetika je prilično jednostavna. To i ne čudi s obzirom na to da je pjevačica skromna po tom pitanju. Njen stajling je uvijek podređen njenojudobnosti što se može vidjeti i po sadržaju njenog ormara.

Oglasi - Advertisement