On je jedan od najpoznatijih pop pjevača u regionu i ima cijelu vojsku obožavatelja. Početkom 2021. godine poznati glazbenik proživio je neizmjernu količinu tuge. Sergej Ćetković je u razmaku od samo tjedan dana ostao bez oba roditelja, što mu je nedvojbeno bilo najteže iskustvo u životu. Nakon što je doživio značajan gubitak, pjevač se povukao iz javnosti. U tom je razdoblju utjehu i motivaciju za nastavak pronašao u svojoj supruzi Kristini i njihove dvije kćeri, Mili i Loli. Ove dvije djevojčice par je posvojio nakon dugogodišnje borbe s neplodnošću, a pjevaču su dale snagu potrebnu da ustraje u najtežim životnim trenucima.

 

Unatoč vremenu koje prolazi, pjevaču bol zbog gubitka roditelja ne jenjava. Zbog toga često dijeli svoja sjećanja na njih na društvenim mrežama. No, ima mnogo radosnih razloga da ih se prisjeti i prisjeti trenutaka koje su dijelili s prijateljima. Malo je poznata činjenica da je otac Sergeja Ćetkovića sudionikr definitivne povijesti crnogorskog automobilizma. Pjevač je jako ponosan na postignuća dokumentirana u ovoj knjizi. Krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća Slobodan Bobo Ćetković krenuo je u sferu auto utrka. Njegovi skromni počeci bili su obilježeni korištenjem Fice i Mini Morrisa, ali je na kraju nabavio BMW 1800, koji je koristio za natjecanje u raznim relijima.

Renault 8 Gordini bio je automobil koji je ovom prvaku donio najviše uspjeha tijekom njegove karijere. Kupio ga je od poznate legende Yu automobilizma, Jovice Palikovića, s kojim je također nastupio na reliju Monte Carlo. Otac Sergeja Ćetkovića dvije je godine sudjelovao na natjecanjima s određenim automobilom postižući zapažene rezultate. Jedna od utrka na kojima je nastupio bila je Kotor-Njeguša u dužini od 20 kilometara, gdje je postavio rekord koji je ostao neoboren duže vrijeme.

1972. godine uz jadransku obalu održana je utrka Kupa Jadrana s talijanskim organizatorima na čelu. Utrka je vodila natjecatelje rutom Dubrovnik, Herceg Novi, Kotor preko Njeguša i Cetinje do Bara. Na utrci je sudjelovalo ukupno 135 natjecatelja, od kojih su većina bili Talijani, dok su 34 bila podrijetlom iz Jugoslavije. Bobo je izašao kao trijumf, osvojivši tri pehara – jedan za prvo mjesto u generalnom poretku, drugi za vodeću poziciju u svojoj klasi i treći za najboljeg stranog natjecatelja. Ova pobjeda označila je značajnu prekretnicu u njegovoj karijeri. Nakon utrke, Talijani su Bobu uputili poziv da se pridruži reliju u Bariju. Nažalost, poziv je upućen crnogorskom savezu umjesto izravno Bobu. Zbog toga je s pozivom bio upoznat tek deset dana nakon što je skup već održan. Navodno, u tom razdoblju udruga i njezin tajnik nisu imali sredstava za slanje prijave u Italiju, zbog čega Bobo nije bio upoznat sa situacijom. Ova pojava natjerala je Boba da se distancira od utrkivanja. Ogorčen zbog situacije, odmah je prodao svoj gordini, čime je zapravo završio trogodišnji staž u auto utrkama, gdje je ostvario 33 pobjede. Godine 1972. proglašen je za najboljeg sportaša Crne Gore.

Oglasi - Advertisement