Rođen u Beogradu 1971. godine, Čedomir Jovanović diplomirani je dramaturg, ali je svima poznat po svom političkom angažmanu. Imao je ključnu ulogu kao jedan od organizatora studentskih prosvjeda u razdoblju od studenog 1996. do veljače 1997. u Beogradu. Godine 1998. pristupio je Demokratskoj stranci Nakon svrgavanja Slobodana Miloševića s vlasti u listopadu 2000. godine, preuzeo je dužnost čelnika zastupničke skupine u Skupštini Srbije Demokratske opozicije Srbije (DOS), tadašnje vladajuće koalicije.

Tijekom pritvaranja u ožujku 2001. sudjelovao je u diplomatskim pregovorima s Miloševićem. Kao rezultat njihovih razgovora, Milošević je priznao i potom je prebačen u Centralni zatvor u Beogradu. Što se tiče njegovog osobnog života, već je dosta vremena u zadovoljnom braku. Čedomir Jovanović i Jelena Savić imali su tu sreću da imaju četvoro dece, a to su Jana Hart, Zora Fejt, Anđelija Fej i Mihajla Lajfa. Svo četvero njihove djece postiglo je odličan uspjeh u školovanju, a njihovi roditelji ne mogu biti više ponosni na njih.

Mihajlo trenutno studira u inozemstvu, no kod kuće njegove kćeri Čedomira Jovanović i Jelena Savić uživaju u druženju s roditeljima u obiteljskoj rezidenciji. Ponos njihovog oca Čedomira Jovanovića očituje se u dvije odrasle kćerke Jani i Zori, koje su obje izuzetne ljepotice. Njegova najmlađa kći Anđelija još uvijek je šarmantna djevojčica koja unosi dodatnu radost u njihovu obitelj Čeda je nedavno na društvenim mrežama podijelio sliku svoje kćeri, što je oduševilo njegove pratitelje.

U vremenu u kojem prevladavaju filteri i pretjerana šminka, kćerka Čedomira Jovanovića pozirala je bez imalo šminke i svoju dugu kosu stilizirala u jedinstven look s brojnim sitnim uvojcima Nevjerojatna sličnost kćeri Čedomira Jovanovića sa njim izazvala je salvu komentara koji hvale njenu prirodnu ljepotu. No, posebno je dirljivo bilo ponosnom ocu koji je uz fotografiju jednostavno napisao “Vila”.