Iako je kraj oktobra imamo prave ljetne temperature na šta nismo navikli. Najažurniju vremensku prognozu za gledatelje Kurir televizije udonio je meteorolog Ivan Ristić. Iako mnogi uživaju u toplini sunca i blagoj klimi, ima i onih koji s nestrpljenjem očekuju dolazak prvih snježnih pahulja. Prema Ristićevim riječima, trenutno strujanje toplog zraka pojačat će toplinu, što će dovesti do porasta temperature i do 5 stupnjeva tijekom dana.

Prema riječima Ristića, člana RHMZ-a, najveća temperatura očekuje se u gradu Loznici, gdje modeli predviđaju oko 33 stupnja. Naveo je i da bi u većem dijelu Vojvodine temperature mogle preći 30 stupnjeva, što ima potencijal postaviti novi rekord za ovo doba godine.Ristić objašnjava da će u planinskim predjelima puhati jak vjetar južnog smjera. Pritom će vjetar u nižim predjelima biti slabiji, ali i dalje povremeno jak.Kako je priopćio Ristić, u narednim danima očekuju se izmjene.

Prema pojedinostima, tijekom dana očekuje se stvaranje oblaka, uz mogućnost manjih oborina. No, napomenuo je i da se obilnija kiša predviđa kasnije navečer i nastavit će se u noći između subote i nedjelje. To je zbog dolaska hladne fronte. Nakon niza toplijih temperatura, nedjelja će biti nešto svježija, ali još uvijek ugodna, s temperaturama od 24 do 28 stupnjeva. Prognoze pokazuju da bi temperature nakon toga mogle porasti do 30 stupnjeva, uz vjerojatnost kiše i postupnog pada temperature u drugoj polovici nadolazećeg tjedna. Prema Ristićevim riječima, kolege meteorolozi predviđaju da će temperature za prvu polovicu studenog biti iznad uobičajenog prosjeka, s maksimalnom očekivanom temperaturom od oko 20 stupnjeva. Prema izvoru, temperature se obično kreću između 14-20 stupnjeva Celzijevih krajem listopada i ostaju blizu tih granica. Dodatno, govornik je napomenuo da su u ponedjeljak i utorak ovog tjedna zabilježene temperature od 20 Celzijevih stupnjeva, te će ostati u skladu s tom mjerom.

Prema riječima Ristića, ova predstojeća zima neće biti kao nijedna druga. Iako očekuje da će snježne padaline početi oko 15. prosinca, ne bi se iznenadio da se dogodi ranije. Ipak, Ristić očekuje da će kraj prosinca i siječanj biti pravi zimski doživljaj, uz obilne količine snijega i pravo zimsko vrijeme. Dok ljudi željno očekuju ove nadolazeće promjene, rašireno je nagađanje o tome hoće li zima doista stići ove godine ili ne.