Poznata i osebujna Ruška Jakić izjavila je: “Bilo je vrijeme kad sam imala i mladost i ljepotu, a sada posjedujem samo ovo drugo.” Unatoč dugom i uspješnom putu koji je prošla, Ruška nastavlja koračati naprijed raširenih ruku, pozdravljajući sve darove koje joj život pruža. Bivša voditeljica suptilno najavljuje svoju nadolazeću autobiografiju “Ja, Ruška”, koju tek treba objaviti izdavačima. Uvjerena je da je u životu čeka još puno lijepih trenutaka, a možda i četvrtog supruga. Za ženu svojih godina Ruška ima nevjerovatnu energiju i razmišljanje.

Ruška je zamoljena da se osvrne na razdoblje svog života koje joj izmami osmijeh na lice. Dok se prisjećam djetinjstva, rado se prisjećam druženja s bratom. Vodio me na plesove, a izlazili smo i kad nismo mogli naći nekoga za tango. Imao sam sreću da sam odrastao u okruženju u kojem su se ljudi znali udvarati. Provodio sam vrijeme s pravim pojedincima koji možda nisu bili bogati ili privlačni prema društvenim standardima, ali su znali voljeti. Duško Radović je elokventno poručio da ako naiđete na nekoga tko zna voljeti, ključno je ne dopustiti mu da radi bilo što drugo. Nažalost, obeshrabrujuće je shvatiti da vođenje ljubavi više nije jednostavan zadatak.


Kreatorica popularne serije “Ljubav i moda” često je priznavala blagotvorno genetsko nasljeđe koje je dobila od svoje majke. Kao rezultat toga, ona održava izvrsnu tjelesnu kondiciju čak i kad stari. Kuća obitelji Jakić, smještena u beogradskom naselju Lav, bila je mjesto radnje rijetke fotografije snimljene pedesetih godina prošlog stoljeća. Na fotografiji je gospođa Evgenija Barberis, češkog i grčkog podrijetla, sa svoje dvoje djece: sinom Brankom i kćerkom Ruškom.

Majka Ruške Jakić je u svoje doba bila poznata po ljepoti, smatrana jednom od najatraktivnijih žena svog vremena. “Moj otac je prije rata bio diplomat, bio je ataše za tisak u veleposlanstvu i družio se s uglednim ličnostima poput Jovana Dučića i Milana Rakića. Pravo je doktorirao na Sorboni. No, 1941. je zatočen u Nijemci su ga kasnije, kada su ga preuzeli komunisti, osudili na smrt zbog angažmana u kraljevoj vlasti, a kasnije mu je kazna preinačena u doživotni zatvor, prepričava Ruška za Kurir. Njegovo zatočeništvo kao političkog zatvorenika u Sremskoj Mitrovici trajalo je 13 godina. Majka joj je češkog porijekla, a otac grčkog porijekla. Moja baka je bila dvorski član Obrenovića, dok je moj deda imao pola Gospodar Jevremove ulice u Beogradu. Kao rezultat toga, sretna sam što nekim aristokratskim naslijeđem njihova krv teče mojim venama.