Ona je jedna od najpoznatijih srpskih glumica koja je na sceni nekoliko decenija. S početkom nove kazališne sezone, među prvim će predstavama ponovno krasiti “Yankee Rose”. Nadarena Danica Maksimović također će se trijumfalno vratiti na scenu gdje istinski oživljava. Sin renomirane glumice Miloš Lolić režirao je predstavu koju je publika s velikim zadovoljstvom prihvatila. Tijekom gostovanja u emisiji K1 televizije “As na jedanaest”, Danica je pričala o mogućnostima suradnje s drugima, ali i želji da se odrekne izazovne uloge.

Danica je otkrila da je njezina suradnja sa sinom u početku bila puna napetosti, jer je teško razlikovala njihov poslovni i privatni odnos. Ipak, priča da ju je sin promatrao od mladosti i kroz život svjedočio njezinim sposobnostima i uspjesima. Stoga je bio siguran da je ona sposobna isporučiti ono što joj je povjerio. Njihova bitka koja je uslijedila za postizanje cilja bila je epskih razmjera. Iskustvo je bilo mučno. Suočila sam se s dilemom zbog koje sam se osjećala poraženo. Kao režiser, izrekao mi je opasku koja me pokosila do srži, a mene kao majku ubola. Mučila sam se razumjeti prirodu njegova redateljskog stila, što me navelo da sve što je rekao shvatim osobno. Često je zahtijevao savršenstvo i vikao bi pred drugima, zbog čega sam došla do točke sloma. Postavila sam mu ultimatum, rekavši da više ne mogu tolerirati takvo ponašanje i da će morati pronaći novu glumicu.

Po dolasku kući odlučila sam napraviti palačinke. Tijekom procesa emocije su me preplavile i počela sam nekontrolirano plakati. Bilo je to teško iskustvo. Sat vremena kasnije dotični me nazvao i pitao jesam li se pribrala. Ove događaje ispričala je poznata glumica. Na 68. Sterijinom pozornici predstava pod nazivom Jenkijeva ruža nagrađena je s osam Sterijinih nagrada. Prvobitna svrha našeg dolaska bila je nastupiti na pozornici , jer smo bili prepoznati po našem prepoznatljivom radu. Iako nismo očekivali nikakva priznanja, Miloš je jasno rekao da je za mene značajno dobiti nagradu. No, na naše zaprepaštenje, dobio je i nagradu za svoje iznimno redateljsko umijeće.

U početku se Danica suočavala s izazovima kada je pokušavala raditi zajedno sa svojim sinom. Međutim, tijekom epizode “Ace at Eleven” na K1, Danica je izrazila ponos na Miloša. Ona se divi njegovoj jasnoj odlučnosti i nepokolebljivom osjećaju za smjer. Nakon malo razmišljanja, sinulo mi je da on posjeduje jasno i precizno razumijevanje svojih želja i odgovarajućih metoda za njihovo izvršenje. Danica je komentirala njegovu iznimnu sposobnost vođenja glumaca te kako ju je Miloš obavijestio o svojoj odluci da joj dodijeli glavnu ulogu. U početku mi je dao tekst i uputio me da ga pregledam. Bila sam zbunjena gdje je namjeravao pokrenuti ovaj zadatak. Nakon što sam se raspitala o lokaciji, potvrdio je da će to biti u Beogradskom dramskom pozorištu. Dok sam razmišljala o tome tko bi od mojih suradnika mogao preuzeti izazovnu ulogu, nisam shvatila da me je već odredio za tu ulogu Tek nakon što je to rekao, počela sam pomno proučavati svaku pojedinu riječ i frazu u scenariju.