Pojavu turskih TV serija obilježila je sapunica “Tisuću i jedna noć”. Ulogu zanosne Šeherezade utjelovila je Berguzar Korel, a njen partner bio je Halit Ergenč.Nakon toga se u našem regionu prikazivao veliki broj turskih sapunica.  Ergenč je brzo postao poznat po portretiranju Sulejmana Veličanstvenog.U tom razdoblju Halit je bio u braku s drugom turskom glumicom. No, očito je da je zanosna Šeherezada bila neodoljiva. Razdvojio se od supruge, koja je za to vrijeme živjela u drugoj državi. Odlučila se na pobačaj. S druge strane, Berguzar je zbog Halita ostavila svog dugogodišnjeg dečka, a proces je bio puno manje dramatičan.

Njihova besmrtna ljubav zapečaćena je u kolovozu 2009. godine, a njihovo vjenčanje brzo je postalo priča u Istanbulu, čak je zaslužilo i titulu “najveličanstvenijeg turskog vjenčanja stoljeća”. Vijest je danima dominirala naslovnicama, zadivivši čitatelje i promatrače. Godine 2016. Berguzar i Halit zajednički su nastupili u seriji “Ti si moja domovina”, što je zahtijevalo ne samo učenje scenarija napamet, već i ulazak u formu. Kako prije snimanja nisu bili u optimalnoj fizičkoj kondiciji, proces priprema uključivao je pridržavanje strogog režima prehrane. Tijekom balkanskih ratova, Ergenč je dobio odgovornost da igra ulogu zarobljenog vojnika pod grčkom kontrolom. Kako bi uvjerljivo dočarao izmučenog zatvorenika, morao je skinuti nešto viška kilograma.

Nakon toga je otkriveno da je režim obroka osmislila Berguzar. Ishod je bio vrlo uspješan – on je u nešto više od mjesec dana uspio skinuti 14 kilograma, a ona 7 kilograma. Halit je podijelio da se njegova prehrana uglavnom sastoji od sirovog povrća i djelomično pečenog mesa. Iz obroka je izbacio šećer, gluten i mliječne proizvode. Zapravo, većina njegovog unosa hrane sastoji se od sirove hrane.

Tijekom snimanja tijekom dana, glumčeva prehrana obično bi se sastojala od đumbira, zelenih jabuka, mrkve, cikle, špinata i celera, popraćenih obilnom porcijom potaža od bundeve i salate od kvinoje. Što se tiče pića, često bi birao između limunade ili napitka od žitarica. Poznati turski par nije se suzdržavao od uživanja, već je birao selektivno. Često je njihov desert po izboru bila slatka mješavina mente, naranče, kakaa i datulja.