Zerina Hadžiomeragić oglasila se na svom Facebook profilu i podijelila objavu uz uznemirujuće slike koje rasvjetljavaju pojavu brutalnog zlostavljanja.

– Izražavanje svojih osjećaja o ovome pokazalo se nevjerovatno izazovnim, zbog čega sam svaki put šutila zbog srama koji osjećam zbog neprekidnog vraćanja ovoj vezi.

U drugačijim okolnostima, suzdržala bih se od razgovora o ovoj temi, ali zbog potrebe odbrane svog imena i časti od lažnih optužbi, prisiljena sam progovoriti. Dugo sam trpila psihičko i fizičko maltretiranje u vezi koja je bila duboko štetna i toksična.

Granice prihvatljivog neprestano su se pomicale tokom vremena. Taj je odnos obuhvaćao niz štetnih ponašanja, uključujući prijetnje, ucjene, uporno uznemiravanje i fizičko nasilje.

U Beogradu dogodio se uznemirujući incident u kojem je sudjelovao pojedinac po imenu Ademir Peleš, a rezultirao je mojim teškim tjelesnim ozljedama i slomljenim nosom.

Nakon ovog traumatičnog događaja, bezosjećajno me napustio na ulicama Beograda, ostavivši me krvavu, a on se svojim vozilom brzo vratio u BiH. Nakon toga, našla sam se u hitnom centru na iscrpljujućih 10 sati.

U strahu od nevolje koju bi to prouzročilo mojim najmilijima i opterećena sramotom, odlučila sam unajmiti taksi za putovanje nazad. Prije dvije sedmicea bila sam na nužnoj operaciji da mi se popravi potpuno razbijeni nos.

Tokm ove burne veze, sukobi su se rješavali upotrebom fizičkog nasilja, vulgarnosti i verbalnog zlostavljanja, što me navelo da potražim pomoć stručnjaka i uključim se u terapije u svom očajničkom pokušaju da se izvučem iz ove situacije. Pogledajte slike OVDJE.