Velika je vjerovatnost da je R.H.(27), bivša supruga S.Z.A. (26), a još jedna osoba bila je u zavjeri za ubojstvo Nusreta Destanovića (28), koji je bio u ljubavnoj vezi s R.H. Ovaj incident izazvao je velike potrese u cijelom području, a svakodnevno stižu nove informacije.

“Istina je da je otac donio odluku da kćerke ne prisustvuju bratovom sprovodu, što je kod svih nas izazvalo razočaranje i ogorčenost. Potresno je svjedočiti transformaciji naše prodice u skupinu pojedinaca sposobnih za takve okrutnost.

Također, tvrdnje o posjedovanju 20.000 eura, stana i automobila potpuno su izmišljene. Nusret ništa od ovih materijalnih dobara nije dobio, već je nakon pet godina truda dobio vizu i živio u stranoj zemlji, gdje je marljivo radio i održavao reputaciju poštenja.

Zbunjujuće je da S.Z.A. često mijenja i prezime i ime, jer je njegov otac dao izjavu koja to potvrđuje. Ali, čini se da niko ne priznaje postojanje trećeg prezimena. Zašto se taj podatak krije? Koje se tajne kriju iza ovog čovjeka?

Važno je napomenuti da mu ovo nije prvi čin nasilja. Otac njegov je izjavio saučešće, ali nije zvao Nusretovog oca da njemu to kaže, jer priča se da jeste. Ne nije! Ne primamo pozive od ubojica. On dobro zna gdje mu je sin!”, rekla je rođaka.