Od kako je osvojio US open prije nekoliko dana Novak Đoković i njegova porodica su u stalnom fokusu medija .Supruga Novaka Đokovića, Jelena, nerijetko dobiva i pohvale i kritike za svoj modni odabir. S godinama se navikla na niz komentara i više ne cijeni mišljenja samoprozvanih stručnjaka ili zlonamjernih pojedinaca. Iako neki modni komentatori imaju dobre namjere, svi se slažu u jednom: Jelenin stil odraz je njezinog osobnog senzibiliteta.

Najuvjerljiviji dokaz Jeleninog teniskog umijeća su brojne pobjede na natjecanjima. Njezini nedavni nastupi bili su posebno vrijedni pažnje, ostavljajući neizbrisiv dojam na gledatelje i natjecatelje.Publika jako cijeni elegantne poslovne kombinacije poput bež kombinezona s crnim prugama i puf rukavima, kao i svijetložute haljine spuštenih ramena i širokih džepova na bokovima. Jelan pronalazi utjehu u kreiranju i prezentiranju ovakvih outfita, a time i dalje ostaje.

Supruga Novaka, koja je ujedno i majka dvoje djece te predsjednica Zaklade Novak Đoković, u određenim prilikama iskoči izvan uobičajenog ruha. Možda će odjenuti nešto poput pripijene haljine ukrašene višnjama, kao što je to učinila na skupu na kojem su pred brojnom publikom slavili uspjehe srebrnih i zlatnih košarkaša i njezina supruga. U posljednje se vrijeme broj takvih izdanja znatno smanjio, no čini se da je broj sportskih kompleta u Jeleninom ormaru u porastu.

Zaklada Novaka Đokovića nedavno je predstavila novu liniju odjeće koja uključuje majice, trenirke i suknje koje su puštene u opticaj u svrhu prikupljanja novca za pomoć u katastrofama. Direktorka  zaklade ponosno je najavila lansiranje nove kolekcije. Kako bi promovirala proizvod, preuzela je na sebe modeliranje svake dostupne kombinacije i reklamiranje odgovarajuće online prodaje. Osjećaj za modu Jelene Đoković doživio je potpunu transformaciju u odnosu na ono što su obožavatelji primijetili ranije danas. Bez sumnje, njezin novi stil koji uključuje kratke suknje, atletske majice i trenirke naišao je na veliko divljenje. Brojni obožavatelji čak su joj sugerirali da bi trebala razmisliti o češćem nošenju ovakvih kombinacija u javnosti.