Kako se približava naša 40. godišnjica braka, ne mogu a da se ne zapitam bi li bilo bolje da se uopće nisam udala. Unatoč tome, moje odrastanje u malom gradu nije mi ostavilo drugog izbora nego prihvatiti prvog udvarača koji mi je predstavljen. Možda je među nama postojala ljubav na početku, pa smo dobili dva sina i čak kupili kuću. Ali onda se dogodio rat i ja sam se našla u pokušaju da ispunim ulogu i supruge i majke. Ova sjećanja ispričala nam je gospođa Katarina u privatnom pismu za Moje vrijeme. Njena ispovijest je brzo postala viralna na društvenim mrežama i izazvala je veliki broj komentara.

Nakon što su se sinovi oženili, otkrila  je da su zajedno živjeli u kućanstvu. U jednom trenutku svog života osjećala se kao da ima četvero djece o kojima mora brinuti. Nažalost, stvari su krenule nagore kada je njen suprug ostao bez posla kada je imao 45 godina. Morala je usklađivati ​​svoje obveze kod kuće i na poslu istovremeno. Unatoč poteškoćama, utjehu je pronašla u tome što su joj djeca pomogla da ostane povezana s mlađom generacijom. U tom je razdoblju otkrila novi osjećaj svrhe. Nažalost, njen život je krenuo još jednom nesretno kada je izgubila i posao. Ovo je za nju bilo izazovno razdoblje, jer ga opisuje kao silaznu spiralu u svom životu. Za obitelj je bio strašan udarac kada je izgubila izvor prihoda. Plaća koju je dobivala bila je ključna za financiranje kredita, plaćanje režija i pokrivanje ostalih bitnih troškova kućanstva.

Kad smo se našli sami, postali smo svjesni koliko je godina prošlo. Tada sam shvatila da moj muž i ja nismo samo dva odvojena svijeta, već dva potpuno različita svemira. Nije poznat kao duhovit i društven, a na zabavama mu je jedino važno pronaći društvo za šankom. S druge strane, poznata sam po tome što sam vesela, duhovita i društvena. Nakon što sam ostala bez posla, mogla sam pronaći razne mogućnosti zaposlenja i isprobati mnoge nove stvari, dok je on ostao kod kuće”, otkrila je. Nakon toga sam posegnula za Facebookom i počela komunicirati s muškarcem koji je bio mlađi od mene. Prisjetila sam se prekrasnih trenutaka iz mladosti, ispunjenih smijehom i srećom, i uzbuđenja odlazaka na zabave u tajnosti s njim. Nažalost, moj suprug je otkrio naše lijepe razmjene preturajući po mom telefonu. Počeo me pratiti po gradu, udaljio našu djecu od mene, a da stvar bude gora, bila sam iskreno zaljubljena – priznala je.

Katarina je svjesna da između nje i čovjeka u kojeg se zaljubila postoji 23 godine razlike i priznaje da za njih nema budućnosti, te da ne može ostaviti nezaposlenog supruga kojeg uzdržava. Iako ne voli svog muža i žive zajedno kao cimeri, on za njihove bračne probleme krivi njezinog ljubavnika. Ona osjeća da je protratila život kad razmisli o svemu, ali unatoč godinama, vlastitoj sreći daje prednost i sebe stavlja na prvo mjesto.