Poslednji izveštaji u medijima govore da je Milan Stanković, bivša pop zvezda, doneo odluku da se povuče iz muzičke industrije i zamonaši. Izvori tvrde da je pevačica pristala da boravi kod pridošlice, a da će to biti 28. avgusta, značajnog dana za manastir Podmaine kada se obeležava Velika Gospojina.

Manastir je za Milana imao poseban značaj na njegovom duhovnom putu. Vidio ga je kao utočište, sveto mjesto gdje je mogao zaroniti u dubinu svog bića. Nije težio da se zamonaši, već je želeo da ostane u manastiru kao duhovnom utočištu. To je bilo savršeno okruženje za njega da istraži svoj identitet i uspostavi vezu sa božanskim entitetom. U razgovoru sa jednim manastirom primetili su da Milan nije obučen u tradicionalnu monašku odeću, već u svoju uobičajenu odeću.

Nedavno je objavljeno i zvanično saopštenje o Stankovićevom statusu pridošlice u manastiru. Kako prenosi Kurir, iguman i članovi bratstva nisu promenili stav o ovoj temi. Tvrde da je još rano da pevač bude primljen kao iskušenik u bratstvo manastira. To je zato što se mora usredotočiti na razvoj svoje istrajnosti i prakse predanog poštovanja prije nego što se može smatrati podobnim za tu poziciju.

Tokom manastirskog monaškog dana rukopoložena su četiri iskušenika, a dvoje su primili blagoslov za novicijat. Međutim, Milan nije bio prisutan tokom liturgije. Nedavno je sabrat iz manastira otkrio detalje Milanovog boravka u Podmainama. Prošlog leta brat Milan nije bio u manastiru, ali je poštovao veliki Vaskršnji post. Uprkos njegovoj nepokolebljivoj želji da se pridržava monaškog načina života, iguman i ostali članovi zajednice smatraju da je još rano da bude formalno priznat kao iskušenik. Monah je u intervjuu za medije izjavio da mora proći još vremena prije nego što se donese bilo kakva odluka. Milan se po ovom pitanju nije oglašavao u javnosti.