Ne može se osporiti neizmjeran talent Harisu Džinoviću, istaknutoj ličnosti iz svijeta narodne muzike. Njegove pjesme postale su himne koje su dovele do bezbrojnih razbijenih čaša u živahnim kafanama.

Kad emocije uzburkaju, postaju nekontrolirane, čak i za nekoga poput Džinovića, koji se često doživljava kao utjelovljenje balkanskog mačo muškarca. Nije neuobičajeno svjedočiti njegovoj suzi, što dokazuje da ranjivost postoji čak i kod najslavnijih pjevača.

Plakanje je potpuno prihvatljivo, pa čak i ohrabreno. Tokom nastupa, otvoreno je podijelio svoju duboku emocionalnu prirodu i spremnost da prolije suze kada pjesma duboko odjekuje s njim.

Ova pojava je najčešća kada je u vozilu. Haris je otvoreno priznao da zbog toga što preferira samotne vožnje i velike udaljenosti, na koncerte dolazi sam. Emocionalni učinak snažne pjesme za njega je toliko intenzivan da se uhvati kako 300 kilometara neprekidno lije suze.

Kako ga ne bi vidjeli uplakanog, suzdržava se od zaustavljanja na benzinskim postajama kako bi natočio gorivo. Napomenuo je da inače ne uživa u radijskoj muzici, već radije sluša vlastite pjesme, posebice one s romskim i španjolskim utjecajem.