Svi smo doživjeli odlazak nekoga voljenog i dragog iz naših života. U takvim trenucima naša najveća odgovornost i dužnost je osigurati da ti pojedinci budu položeni na počinak u njihovo vječno prebivalište. Kroz srpsku povijest veliki je naglasak dosljedno stavljen na rituale i protokole povezane s pogrebima i kasnijim razdobljem žalosti. Uobičajeno je da se u tim nesretnim prilikama ne štedi nikakav trošak. Nakon sprovoda, obično u roku od šest mjeseci, ožalošćena obitelj podiže spomenik kao posljednju počast dragom pokojniku.

Na jednom mjestu u Srbiji podignut je izvanredan i osebujan spomenik koji je plijenio pažnju svojom posebnošću. Naime, uz vizualni prikaz, spomenik je sadržavao i dodatni tekst koji je izazvao zabavu među korisnicima platformi društvenih medija. U znak počasti pokojnicima, na spomeniku je ispisana popularna pjesma iz poznatog filma. Evri najt in maj drims. Aj si ju aj fil ju. Dat iz hao aj nou ju go on far akros de distanc in spajses bitvin as ju hev kam to šo ju go on nier far ver ever ju ar aj buliv dat de hart daz go on. Uanc mor. Ju open d dor. And jur her in maj hart and maj hart vil go on end on…Ti su stihovi baš na ovaj način  ispisani na spomeniku, zauvijek ovjekovječeni,i izazivaju pažnju svoh koji prođu pored njega.

Prisutnost šaljivog natpisa na spomeniku prilično je uobičajena u srpskom kontekstu, a razlog izbora baš tog teksta ostaje misterij. Možda je par preminuo na brodu ili je moguće da je spomenuta pjesma imala značajno značenje za njihovu ljubavnu priču. Pravo objašnjenje do danas je nepoznato.

Nedavno se na društvenim mrežama dogodio još jedan slučaj koji je sličio ovakvoj situaciji. Otac je izgradio spomenik u čast svoje pokojne kćeri, oblikovan po uzoru na njezin voljeni iPhone, u njenoj prirodnoj visini. Na srpskim grobljima nije rijetkost naići na nadgrobne spomenike koji na složen način prikazuju život preminule osobe. Ovi spomenici često imaju oblik raznih predmeta kao što su nogometna lopta, televizor, harmonika i drugi simbolični prikazi.