Ova jednostavna poslastica sa fantom će vas sigurno oduševiti, baš kao što je i mene kada sam je prvi puta probala. Ovo je genijalan spoj podloge od svima nama omiljene jaffe iu bogatu kremu od kombinacije sira i slatke pavlake kao što je i poseban šmek prokuhati fantu napitak od narandže uz potpunu harmoniju ukusa. Ne samo da izgleda senzacionalno, već je i ukus savršen.

POTREBNI SASTOJCI:
300 grama jafa keksa
100 mililitara fante za umakanje keksa
500 mililitara fante
50 grama gustina
1 kašika šećera
Fantu sa gustinom i šećerom kuhati na srednjoj temperaturi kao što kuhamo puding.Ostaviti u frižider da se ohladi pola sata.

400grama krem sira
250 grama maskarpone sira
600mililitara slatke pavlake
100 grama otopljene bijele čokolade
1 kesica otopljenog želatina

Ganaž od čokolade:
200 grama čokolade
200 mililitara slatke pavlake

NAČIN PRIPREME:

Podlogu napravite od keksa natopljenog u soku od fante.
Umutite krem sir i maskarpone. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu, ulupanu slatku pavlaku i želatin( koju smo spremili po upuatvu sa kesice)
Redoslijed slaganja:
Podloga od keksa, bijela krema, fanta fil, bijela krema, ostatak bijele kreme. Ostavite u frižider da se stegne nekoliko sati pa nanijeti ganaž od čokolade.

Ganaž od čokolade:
200 mililitara crne čokolade
200 mililitara slatke pavlake

Na tihoj vatri otopiti čokoladu i slatku pavlaku, paziti da ne prokuha.Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa preliti preko ohlađene torte.Nakon toga tortu ukrasiti lomljenim jaffa keksom, pa vratiti u frižider da se torta dodatno ohladi.
Ja sam još dodala kandirane narandže i mente.
Dobar tek svima onima koji probaju ovu tortu