Tatjana Kameron, poznata pod umjetničkim imenom Tajči, davno je snimila neke od svojih najpopularnijih pjesama. Unatoč tome, neki od njih nastavljaju odjekivati ​​kod publike kroz generacije. Primjeri tih pjesama su “Hajde da ludujemo ovu noć”, “Moj mali je opasan” i “Nemaš pravo na mene”. Mlađa publika uživa slušajući ove pjesme, dok stariji slušatelji mogu doživjeti niz emocija kada ih čuju. I danas su vrlo česte na radio stanicama i na raznim žurkama i proslavama.

Njezina upečatljiva ljepota nije bila ograničena samo na njezinu plavu kosu, već i na njezin prepoznatljiv jarko crveni ruž, što je mnoge navelo na usporedbe s kultnom Marilyn Monroe. Osim zadivljujućeg izgleda, jednako je plijenila i njezina scenska pojava, s pomno uvježbanom koreografijom koja je bila ispred svog vremena. Njezin jedinstveni smisao za modu također je bio nezaboravan, ostavivši trajan dojam na sve koji su vidjeli njezin nastup. Prošlo je više od trideset godina otkako je bila na vrhuncu slave, a kako se u novije vrijeme nije pojavljivala u javnosti, postoje znatiželje i nagađanja o njezinom trenutnom boravištu i izgledu. Odgovor na ovo pitanje uspjeli smo dobiti kroz aktivno prisustvo pjevačice na društvenim mrežama. Unatoč primjetnim fizičkim promjenama koje sa sobom nosi starenje, oni koji je prate na internetu jednoglasno se slažu da i u pedesetoj godini života još uvijek posjeduje svoj jedinstveni šarm i magnetsku karizmu. S nekoliko bora na licu koje samo pojačavaju njezin dojam ozbiljnosti, Tajčii i dalje odiše svojom prirodnom ljepotom i pozitivnom zračećom energijom koja osvaja sve oko sebe. Danas izgleda posebno zapanjujuće.

Godine 1987. Tajči je debitirala na “Zagreb Festu” i uspjela osigurati treće mjesto i nagradu za najbolju debitanticu s pjesmom “Noć kristala”. Vrijedi istaknuti da je ovo bio prvi nastup Tajči na ovoj manifestaciji. Najpoznatiji vokalni nastup ove osobe bio je gostovanje u pjesmi “Sedamnaest mi je godina” grupe Hari Mata Hari. To se dogodilo iste godine u kojoj je imala osamnaest godina. Godine 1989. susreće se sa skladateljem Zrinkom Tutićem i počinje raditi na pjesmama za svoj inauguracijski album. Nakon što je 1990. pobijedila na Jugoviziji održanoj u Zadru sa svojim hitom “Hajde da ludujemo” koji je bio na vrhu top lista, nastavila je predstavljati Jugoslaviju na Euroviziji u Zagrebu. Odjevena u upečatljivu ružičastu haljinu i demonstrirajući svoj moćni vokal i koreografiju, osvojila je ne samo suce već i nazočnu publiku koja je gromoglasno pljeskala nakon njezine pobjedničke izvedbe.

Na vrhuncu slave Tajči je donijela odluku o povlačenju. Iz Hrvatske je otišla u potragu za srećom u Sjedinjenim Državama, gdje je nastavila školovanje u glazbeno-scenskom nastupu. Sporadično se pojavljivala u glazbenim produkcijama i na televiziji u Los Angelesu. Nakon što je upoznala pijanista Matthewa Cameroona, pjevačica je s njim dobila tri sina. Nažalost, Cameroon je preminuo 2017. nakon teške borbe s rakom pluća. Pjevačica je 2019. pronašla novu ljubav s Davidom Lengliom. Što se tiče njezinog profesionalnog bavljenja, ostala je posvećena glazbi, ali se usmjerila na duhovno pjevanje. Osim toga, postala je motivacijski govornik, nudeći ohrabrujuće smjernice za postizanje zadovoljnijeg života.

Oglasi - Advertisement