Jednu od najpoznatijih pjesama bivše Jugoslavije izveo je kultni bend “Generacija 5”. Pjesma pod nazivom “Ti samo budi dovoljno daleko” sadrži duboke tekstove renomirane Marne Tucaković, koja je smatrala jednom od svojih najvećih skladbi. Svojom maestralnom izvedbom pjevač Goran Milošević pjesmu je posvetio jednoj od najzanimljivijih Beograđanki tog doba. I dan danas ova pjesma je popularna i znaju je sve generacije.

 


Goran Milošević je u svojim proslavljenim stihovima ovjekovječio uglednu Beograđanku, ali i buntovnicu Jelenu Tinsku. U to vrijeme smatrana je jednom od najopasnijih žena u Jugoslaviji, a njezino umijeće u plesu, baletu i glumi nije izbjeglo priznanja. U razdoblju od 60 dana plesna skupina “Lokice” pod vodstvom Lokice Stefanović održala je 120 koncerata. Njihova golema popularnost privukla je velik broj sljedbenika, a mnogi su ih jedva čekali upoznati. “Lokice” su bile poznate i po tome što su pratile Zdravka Čolića na svim njegovim koncertima.

Omiljeni dvojac Jelena i Goran bili su vrlo cijenjeni u Beogradu, često nazivani “najromantičnijim parom”. Nakon toga, Jelena je postala vokal rock grupe “Lutka”. Par je nerijetko jedno drugom zapjevao dok se vozio na Goranovom motoru, izazivajući pozornost mnogih diljem grada. Tinska je proživjela razdoblje velikih previranja u svom životu. To je ilustrirano Goranovom posvetom pjesme “Ti samo budi dovoljno daleko”, jedne od njegovih najdražih pjesama, njoj, što ukazuje na veličinu njihove ljubavi.

Njihova ljubavna priča koja se činila besprijekornom završila je u kontroverzi kada je Jelena navodno otkrila Gorana u krevetu s drugom ženom. Goran se branio da nije nevjeran. Objasnio je da je žena bila stjuardesa i da je slučajno bila djevojka njegovog prijatelja, koji je ujedno bio i direktor zračne luke, te je samo ostala. Međutim, Jelena nije bila uvjerena i nije vjerovala njegovom objašnjenju. Navodno mu je odmazdu tražila tako što se upustila u ljubavnu vezu s njegovim bliskim poznanikom, čija je djevojka okupirala Goranov krevet. Nakon toga je s prijateljicom otišla u Novi Sad. Nakon razlaza s Goranom upoznala je slikara Miću Uzelca. Unatoč početnim namjerama osvete, odmah se udala za njega, ali se još prije rastala od njega. Nakon razvoda ponovno se sastala s Miloševićem, no njihova je veza bila kratkog vijeka.

Oglasi - Advertisement