Prije nekoliko godina Krunoslava i Franjo Šimpović donijeli su odluku da će se javno odreći svog 45 godina mlađeg sina. Odlučili su ovu odluku objaviti putem novina. Ona je izazvala veliku raspravu u javnosti a i danas se priča o njihovom slučaju. Prema njihovoj izjavi, prošle su četiri godine otkako im je sin u Hlebinama. Kako su i unuci prestali s njima kontaktirati, odlučili su provesti u praksu onu staru poslovicu “Odreći ću te se preko novina”.

 

Krunoslava i Franjo Šimpović javno su se očitovali u vezi sa svojim sinom i njegovom suprugom da više ne priznaju njihovo postojanje. Izrazili su svoju odlučnost poduzeti zakonske mjere kako bi prekinuli sve veze sa svojim sinom i učinkovito ga se odrekli. Par je naglasio svoju predanost uklanjanju svake veze sa svojim sinom. Krunoslava Šimpović prisjetila se da je još u studentskim danima imao smisla za ismijavanje članova obitelji, a posebno nje same. Jedini put kad se činilo da cijeni njihovu prisutnost bilo je kad mu je bila potrebna financijska pomoć. Situacija se dodatno pogoršala nakon njegove ženidbe. Prve tri godine od snahinog dolaska bilo je lijepo, no sve je kasnije krenulo po zlu i nastavilo se pogoršavati, ispričala je Šimpović.

“Sin me zadnje četiri godine ozbiljno vrijeđao pri svakom telefonskom razgovoru. Kad smo mu muž i ja išli u posjet, on se namjerno trudio da ne vidimo unuke”, ispričala je. . Naši unuci nas jako obožavaju jer smo ih vodili na razna mjesta i bilo im je lijepo s nama. No, naš sin i snaha su išli do te mjere da su izmišljali da živimo u Sjedinjenim Državama, pokušavajući nas lišiti mogućnosti da budemo s našim unucima. U protekle četiri godine sin nam se niti jednom nije obratio, a često ignorira naše pokušaje da ga kontaktiramo. Tijekom našeg posljednjeg razgovora dobacivao mi je niz uvreda, zbog čega sam neprestano plakala – zabrinuta je prije nekoliko godina Krunoslava Šimpović.

“Krunoslava je u tom trenutku izjavila da su potpuno shrvani i da im ne preostaje ništa drugo nego da se odreknu sina i snahe objave u novinama. Sin se suzdržao od opširnog komentiranja izjave svojih roditelja.Kratko se oglasio rekavši da mu je to bilo blago zabavno i da su bilo kakve dodatne izjave o optužbama njegovih roditelja nepotrebne. Na kraju događaja ostaje nejasno je li rješenje postignuto pomirenjem ili ne.