Mira Škorić proslavljena je srpska pjevačica s repertoarom od folka do pop-folka i turbofolka. Rođena je 8. srpnja 1970. godine u Beogradu, a trenutno živi na Vračaru, naselju u Beogradu. Mira je djetinjstvo provela u rodnom gradu, a školovanje je završila u glazbenoj i poslovnoj školi.

Njezina strast prema glazbi rasplamsala se u mladosti, a zasluge pripisuje svom ocu, koji je također bio glazbenik, što je na nju prenio svoj talent. Mira za sebe kaže da je neposredna i odlučna, iako ju je oštar jezik dovodio u neugodne situacije. Bez obzira na to, ona se ne ispričava, uvijek stoji iza svojih uvjerenja i govori ono što misli.

Desetljeće je bila u braku s kirurgom Vasom Jeremićem, au braku su 1996. godine dobili kćer Milicu. Unatoč razvodu, Mira i Vasa zadržali su srdačan odnos, a ona ga samo hvali te ga opisuje kao uzoran čovjek i izvanredan otac. Bivši suprug Mire Škorić, ugledni kirurg Vasilije Vasa Jeremić, s pjevačicom je bio u skladnom braku punu deceniju. Slaveći svoju ljubav, blagoslovljeni su rođenjem kćeri Milice, koja je briljirala u medicini i krenula očevim stopama diplomirajući s odličnim uspjehom.

Unatoč razvodu, Mira Škorić i njezin bivši suprug zadržali su prijateljske odnose. Ipak, Mira, koja je godinama slovila za samicu, dobila je značajan udarac kad se njezin bivši suprug odlučio ponovno oženiti. S druge strane Mira se nije ponovo udavala. Nakon razvoda od Mire Škorić, Vasilije je stupio u brak s Bojanom Bajrušević, koja je prethodno bila u braku s pokojnim Vladimirom Kovačevićem Trefom, žrtvom ubojstva. Bojana je trenutno vlasnica zgrade u kojoj živi sa sadašnjim suprugom Vasilijem Jeremićem.