Boško Bubanja, poznati organizator svadbi i proslava, nedavno je gostujući u Jutarnjem programu televizije “Pink” ispričao neke od svojih najupečatljivijih iskustava sa vjenčanja. Među njima je bila i neobična priča o mladoj ženi koja je pobjegla s kuvertama s vjenčanja.

Mnogi se žale da često na svadbama dobijaju prazne koverte iako bi u njima trebao biti novac. Prema riječima Boška Bubanje, koncept “prazne kuverte” na vjenčanjima je čest i nerijetka pojava. Kako vrijeme prolazi, sve je teže pronaći unikatne darove, a sve je više zastupljena upotreba koverti. To je rezultiralo scenarijem da neki gosti dolaze na događaje s praznim i nepotpisanim kuvertama. Na manjim svadbama gdje postoji popis uzvanika lakše je prepoznati one koji su stigli s praznim kuvertama. Mladenci mogu posumnjati da im je netko zamijenio pune koverte praznima

. Kako bi se spriječili takvi događaji, koriste se sigurnosne vrećice koje se pohranjuju u sef unutar mjesta događaja. Jednom zapečaćene vrećice se ne mogu otvoriti bez znakova diranja. Bubanja smatra da je to najučinkovitija preventivna mjera. Važno je napomenuti da prazna kuverta ne mora nužno značiti da gost nema dar za dati, već da je previše samovažan da donese dar za mladence.

 

Prema riječima Boška Bubanje, trenutno je norma da se naplaćuju više cijene, a neke i preko toga. Troškovi života poskupjeli su u svim segmentima, a obrok za dvije osobe u restoranu sada košta oko 3.000 dinara. Vjenčanja su također sve skuplji događaji, gdje gosti ostaju i do osam sati i konzumiraju hranu i piće. Svi se ti troškovi zbrajaju, a posjećivanje takvih događanja postaje sve skuplje. Za kraj se osvrnuo na netipične događaje koji su se dogodili tijekom svadbi za koje je on bio odgovoran. Većina događanja i darova bili su ugodni. Velikodušni gosti čak su za vjenčanje poklanjali apartmane procijenjene na 100.000 eura. No, bilo je i neugodnih incidenata, primjerice kada je mladenka nestala sa svim kuvertama u svoju sobu prije završetka vjenčanja prije otprilike godinu i pol. Neizvjesno je je li otišla s bivšim dečkom ili novim. Prije bi gosti nosili poklone na svadbu. U jednom slučaju, mladenkina se sestra spotaknula na stepenicama i ispustila 30 kompleta escaigea. Kuma je uzela set za sol i papar, a morali su je diskretno zamoliti da ga vrati. Kad je rekla prijateljima, i oni su vratili svoje setove jer su uhvaćeni. Bubanja zaključuje da se može dogoditi mnogo različitih situacija.