Priča o mladom Zlatiborcu koji ostvaruje svoju životnu težnju izazvala je nacionalni interes. Luka Crepuljarević je napustio sigurnost i familijarnost urbanog života i nastanio se u Semegnjevu, malom zaseoku na Zlatiboru, kako bi sačuvao zaostavštinu svog dede. Luka ne krije nikakve aspekte svog postojanja, a na svom Instagram nalogu prikazuje i stoku i seoski dom. Nadalje, Luka je predani student i farmer koji je predan postizanju svojih ciljeva. U današnje vrijeme njegov izbor kao mladog čovjeka je prava rijetkost.

Tokom svog gostovanja u Jutru na Prvoj, Luka je govorio o svojim težnjama i uvjerenjima. On žarko podržava život na selu i potiče slijeđenje svojih strasti, čak i ako ih društvo smatra nekonvencionalnim. Kao primjer je naveo vlastito iskustvo kako je bio farmer i student dok je boravio na selu. Kada se razgovaralo o temi njegovog gostovanja, Luka je istakao značaj tačnosti i raspitao se o tačnom vremenu dolaska. On je objasnio da mu je uvijek na prvom mjestu briga o stoci, što zahtijeva striktan raspored hranjenja i odmora, kao i pravovremeno otvaranje štale. Kao rezultat toga, nikada ne kasni.

Luka je shvatio važnost discipline kroz svoja iskustva života u ruralnim područjima, gdje mora garantirati da se njegovoj stoci daje odgovarajući nivo brige i pažnje. Iako je akademski uspješan, Luka je snažno vezan za svoj poljoprivredni način života i namjerava proširiti svoje vidike upuštajući se u sferu proizvodnje domaćeg sira. Iako se posvetio svojoj farmi, Luka je uspeo da položi sve kolokvijume i ispite u roku od godinu dana od povratka u svoje selo na Zlatiboru, pokazujući da njegova poljoprivredna interesovanja nisu ometala njegov akademski rad. Sudija je uporan u potrazi za edukacijom.

Marljivom istrajnošću nastoje da svoje fakultetsko obrazovanje završe na vrijeme, utirući put za prosperitetnu budućnost. Iako je možda bilo pojedinaca koji nisu shvatili svoj izbor da ostanu na selu u mladosti i bave se poljoprivredom, bilo je i onih koji su ih ohrabrili. Shodno tome, oni su uveliko povećali svoju imovinu i sada žive u svom selu, vodeći život koji zadovoljava zadovoljstvo baveći se svojom strašću. Luka je za RINU prenio da je mir koji je postigao nezamjenjiv i da služi kao odličan model kako mladi ljudi mogu procvjetati u ruralnim krajevima.