Glazbenik, voditelj i producent Žika Jakšić je čovjek kojeg mnogi smatraju šarmantnim i zanosnim gospodinom. Bio je u romantičnoj vezi s mnogim ženama koje su od tada postale popularne osobe u industriji zabave. Zapravo, dvije od tih žena čak su se udale za njega. Prva supruga Zike Jakšića bila je Snežana Jakšić; u tom je razdoblju s njom proveo desetljeće i dobio sina Andriju. Iako ima i pozitivnih i negativnih sjećanja na ovo vrijeme u svom životu on ne žali ni za čim.

“U vrijeme svog vrhunca vrlo uspješan bend “Ritam srca”  čiji je bio član često je nastupao po velikim prostorima bivše Juge, no nakon raspada grupe i sam Žika doživio je osobni raspad. Nakon što je obavljao nekoliko poslova u rasponu od građevinskih do uslužnih uloga, ovaj je pojedinac doživio nisku točku u životu što je rezultiralo razvodom. Nakon toga preselio se u Srbiju gdje je uz Sašu Popovića i Lepu Brenu osnovao producentsku kuću. Zajedno su pokrenuli jedan od najuspješnijih formata poznat pod nazivom „Zvezde Granda”.

Početak romantične veze s pjevačicom Slavicom Ćukteraš poklopio se s emotivnim i financijskim oporavkom dotične osobe. Nakon toga je ušao u vezu s Dajanom Paunović, s kojom su se kasnije vjenčao i s njom dobili sina Dušana. Jakšić je u prošlosti bio u romantičnoj vezi koja je na kraju ipak prekinuta. Sve donedavno identitet žene koja mu je zarobila srce bio je tajna. No, sada se doznaje da je sretnica Tijana Mijailović, koja radi kao pravnica, a prethodno je bila u braku s Nikolom Mijailovićem, nogometašem “Crvene zvezde”. Par je prvi put zajedno viđen u javnosti na proslavi među Žikinim prijateljima, gdje su se slikali kao novopečeni bračni par. Nejasno je kamo će ga ova romantična veza na kraju odvesti. No, nedavno se doznalo da, usprkos javnosti poznatom, naklonost Žike Jakšića prema prethodno nabrojanim ženama, uključujući i one koje su javnosti ostale nepoznate, nije bila njegova početna naklonost.

Titula prve ljubavi  pripada Ani Trifunović.  Nemoguće je da zaboravim svoju prvu ljubav. Iako su moji osjećaji varirali kroz život, postoji nešto u toj početnoj ljubavi. Za mene je to bila Ana Trifunović – bile smo ili prvi ili drugi razred kad sam se zaljubio u nju. Čak smo zajedno bili i kažnjeni jer nisam mogao prestati gledati u nju tijekom nastave. Učiteljica nas je izvela iz učionice i kao rezultat toga nas je isprebijala. Bio je to bolan podsjetnik da je moja ljubav prema Ani ozbiljna stvar.