Neki ljudi, naročito neke mlade djevojke, maštaju o svom danu vjenčanja za koji se po zapadnim filmovima, serijama i medijima govori da je “najljepši dan u životu pojedinca”. To neki zaista tako doživljavaju pa se daju u trošak da se vidi i zna da se oni udaju odnosno žene, ali često ne shvataju da brak nosi mnoštvo izazova i stvari koje nisu baš toliko glamurozne.

Danas govorimo o znatno drugačijem primjeru žene koja je bila slavna i mogla je prikupiti dosta medijske pažnje na svom vjenčanju jer je to ipak bila ljepotica koju su svi htjeli. Međutim, ona se odlučila na nešto tajnije i intimnije. Prije više od četrdeset godina Snežana Savić i Dragoslav Lazić izmijenili su zavjete na privatnoj ceremoniji vjenčanja, daleko od znatiželjnih očiju medija i šire javnosti. Glumica je s poznatim redateljem stupila u brak s kojim je rodila kćer Anitu. Nažalost, njihov brak je kratko trajao.

Nakon kratkog perioda sreće, Snežana i Dragoslav odlučili su raskinuti brak kada su shvatili da se njihov odnos nepopravljivo pogoršao. U godinama koje su uslijedile Snežana je ostala neudata, a Dragoslav se ponovno oženio kolegicom Draganom Turkalj i zajedno su dobili blizance Iskru i Lazara kada je on imao 76 godina.

Snežana trenutno održava srdačan odnos s bivšim partnerom, često dolazi na proslave njihove unuke i upoznaje supružnika i djecu Dragoslava. Uprkos proteklom vremenu, mediji se često prisjećaju veze, braka i vjenčanja Snežane Savić i Lazića. Nedavno je društvenim mrežama kružila fotografija glumice odjevena u bijelo, koja je poslužila kao podsjetnik na njihovu bivšu ljubav.