Mnogi ljudi su napustili Balkan i često se trude da zaborave svoje porijeklo. Iako je značajan dio života proveo u Nizozemskoj, Nemanja Gudelj nije zanemario svoju zemlju porijekla. Naime, kad god mu to obaveze dopuste, nastoji otputovati u domovinu svojih roditelja Nebojše i Olivere Gudelj.

Nedavno je imao priliku prvi put posjetiti “grad sunca” sa svojom djevojkom Anastasijom Ražnatović. Anastasija je kći renomirane glazbenice Svetlane Cece Ražnatović, a u rodnom gradu njegovih roditelja provele su ukupno pet dana. Ekipa Kurira krenula je na put u najjužniju regiju Republike Srpske, gdje je imala priliku upoznati poznatu obitelj sportaša.

Ulaskom u grad naišli smo na rezidenciju Stefana Gudelja, Nemanjinog prvog rođaka i također nogometaša. Na kućnom pragu obitelji srdačno nas je dočekala njegova baka Bojana. Ponosno nam je predstavila svog unuka Stefana, koji je trenutno član omladinskog pogona Zvezde. Napomenula je da su nedavno bili u Trebinju, a Nešo je Stefanov izviđač, što je dugogodišnja tradicija u obitelji Gudelj. Bojana je pohvalila Nemanjine roditelje, ističući njihovu sposobnost i uspjeh da sve sami izgrade. Iako nije baš dobro upoznata sa Nemanjinim suprugom, Olja je s puno ljubavi pričala o Anastasiji, budućoj Stefanovoj snahi, koju je upoznala ispred Doma kulture. Bojana je izrazila ponos i na Stefana i na Nemanju. Put nas je zatim vodio izravno u selo Gudelja, udaljeno dvadesetak kilometara od centra grada u netaknutoj prirodi, gdje se nalazi i sportašev dom. Na početku, s lijeve strane, nalazi se dom Neše i Olje. Naš susjed ljubazno nas je uputio u njihovu pravcu.

Scena se odvijala točno onako kako je opisano. S prostrane terase pružao se prekrasan pogled na jezero i okolnu šumu. Mir okruženja bio je doista neopisiv, jer je zrak bio ispunjen slatkim melodijama cvrkuta ptica. Neočekivano, srdačno i gostoljubivo su nas dočekale Gudeljeve tete, ponašajući se prema nama kao prema svojim najcjenjenijim gostima. – “Dobrodošli”, uzviknuli su. Nemanja, sin mog djevera, bio je izuzetno lijepo dijete. Prije samo dvadeset dana bio je u društvu Anastasije, divne i šarmantne djevojke. Uprkos mogućnosti da odsjednu u hotelu u Trebinju, i Nemanja i Anastasija su se odlučili za selo. Anastasia je posebno pronašla veliku radost i zadovoljstvo u jednostavnosti ovog mjesta, s malo interesa za grad, kako je ponosno ispričala jedna od teta.