Anita Mančić na svijet je došla 1969. godine u Zemunu. Odrasla je u gradu s roditeljima, bratom i sestrom. U mladosti je provodila dosta vremena sa bakom Nadom u Pirotu, au intervjuu je otkrila da je imala lijepo djetinjstvo. Glumica je također spomenula kako su se njezini roditelji uvijek trudili pružiti im sve što im je potrebno. U djetinjstvu se radije igrala s dječacima nego s djevojčicama, a rado je provodila vrijeme vani. Lutke su joj bile nezanimljive. Tijekom puberteta, razlike između dječaka i djevojčica postale su očite, zbog čega je nosila široku odjeću kako bi to prikrila.

Po završetku srednje škole planirala je upisati studij hidrotehnike ili arhitekture. Prijemni za glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu bili su nekoliko dana prije prijemnog na Građevini. Unatoč tome uspjela je pristupiti ispitu i uspješno prošla u drugi krug. Godine 1986., uz Nikolu Koju, Uliksa Fehmiua i Vjeru Mujović, primljena je kao studentica glume kod profesora Vladimira Jevtovića.

Dvadeset godina cijenjena glumica Anita Mančić bila je u braku sa svojim najvećim zagovornikom Bojanom Dedićem, grafičkim dizajnerom. Unatoč toj činjenici, glumica je donijela svjesnu odluku da identitet svog supruga ostane skriven od javnosti. O njemu se suzdržavala govoriti u javnosti koliko god je to bilo moguće kako bi sačuvala njihovu bračnu sreću, pa je svog supruga ostavila misterijom za javnost.

Glumica je sada otkrila kako su ona i njezin partner nakon dvadeset godina zajedničkog života zajednički odlučili raskinuti brak.  Ova vijest je sve šokirala obzirom da ona nikada nije govorila o svom privatnom životu. Tijekom gostovanja u emisiji “Una, due, tre” ispričala je kako je svjesno odlučila ustrajati kroz životne poteškoće. Priznajući da izazovi mogu uzeti svoj danak, izrazila je svoju odlučnost da ih neće poraziti. Njezin je cilj bio svaki dan učiniti pozitivnim. Glumica Anita Mančić izjavila je kako joj je suprug bio najveći saveznik na izazovnom majčinskom putu. Priznala je da bez njegove nepokolebljive podrške ne bi imala hrabrosti ustrajati.Tema o njezinom suprugu Bojanu nije bila tema o kojoj je često pričala, ali kada je to činila, govorila je samo usijano. Glumica je, međutim, odbila govoriti o razlozima prekida njihove ljubavi. Mediji su objavili da se bivši suprug Anite Mančić zaručio s drugom ženom, a tu vijest javno je objavio na svom Facebooku.