Jelena Bačić Alimpić do prije nekoliko godina uživala je u izvrsnom zdravlju. Nekoć televizijska voditeljica, a danas iskusna autorica, često se šalila da se osjeća toliko nepobjedivom da lako može otkinuti volu rep te da nikada nije bila osjetljiva na prehlade ili druge bolesti. Iako se nije nadala brzom preokretu svojeg stanja, prepoznala je da se snažan imunološki sustav oslanja na zdravu prehranu bogatu vitaminima u borbi protiv bolesti i promicanju otpornosti.

Nažalost, prije nekoliko godina zadobila je prijelom nadlaktice i ramena, što je zahtijevalo rigorozno liječenje i mukotrpan oporavak. Čak i sada, ona nastavlja osjećati dugotrajne posljedice ove ozljede. Nakon fizikalne terapije Jelena je uspjela vratiti samo 80% pokretljivosti ruke. Neugodu koju je osjećala ublažila je tek nakon posjeta kiropraktičaru. No bolovi su joj se vratili unatoč liječenju. Unatoč traženju olakšanja masažama i raznim aparatima, autoričino je rame ipak bilo pod utjecajem prevelikog opterećenja. Autorica, koja je prije toga napisala više romana, natjerala se da dovrši roman za odrasle i knjigu za djecu koju je posvetila svojoj unuci Mili. Međutim, taj je napor doveo do novih i opetovanih poteškoća.

Nakon što je osjetila prve nagle nelagode, odmah se obratila renomiranom kiropraktičaru Đorđu. Zatim je nastavila dokumentirati svoj posjet njegovom uredu i podijelila snimku sa svojim Instagram pratiteljima. Jelena je na svom Instastoryu podijelila video u kojem je otkrila razlog svog boravka u bolničkom krevetu. Zadobila je slomljeno rame i nadlakticu te je bila podvrgnuta fizikalnoj terapiji. Njezin je napredak dosegao 80% mobilnosti, ali je tada počela pisati dvije knjige, jednu za djecu i jednu za odrasle, zbog čega se njezino stanje pogoršalo. Kasnije je otkrila kiropraktičara Đorđa, koji se smatra guruom u svom području, a nakon nepuna dva tjedna tretmana doživjela je značajno poboljšanje.

Temeljitim pregledom utvrđeno je da je zdravstveno stanje Jelene Bačić Alimpić stabilno i pod njezinom kontrolom. O njezinom postupanju ovisit će u kojoj će mjeri osjećati bolove u predjelu ramena koji traju godinama. Uz nju je stalno prisutan suprug, sudac Alimpić, uz nepokolebljivu podršku sina i snahe koji joj pomažu u svim aspektima. Ona se nastavila baviti svojim poslom i jako je uspješna.