Šaban Šaulić, izniman pjevač s repertoarom vječnih balada, svojedobno je nosio titulu “kralja narodne glazbe”. Iako je tragično i prerano umro prije gotovo pet godina, njegovu glazbu mnogi i dalje njeguju, čuvajući njegovu ostavštinu od zaborava. Zapravo, njegove se pjesme sada slušaju više nego ikada prije. Stalno ih možete čuti na radio stanicama a nezaobilazne su i na veseljima.

Nakon godina šutnje, Sarajka Cakić, sestra kultnog pjevača, napokon je medijima progovorila o svom bratu. Iznijela je mnoštvo nepoznatih podataka o njegovoj prošlosti u Šapcu, uključujući i intimne detalje iz njegovog djetinjstva. Živa su mi sjećanja na dan kada se Šaban rodio kod kuće.  Šaban je bio jedinstvena duša, koja se ne može ponoviti. Bio je velikodušna osoba koja nikad nije pitala treba li ti nešto; jednostavno ti ga je dao. Čak je i svoju ulicu dao drugome, doduše nevoljko. Naša majka bila je žena snažne volje koja se borila u ratu sa svojim bratom 1941., zaradivši poštovanje svih. Čak i dan danas ljudi o njoj govore pohvalno. Djetinjstvo nam je bilo sretno i sa svima smo se dobro slagali. Majka je bila stroga, ali nikada nije udarila Šabana, samo mene, zbog čega sam poželila da počupam kosu. Šaban bi me podsjetio da požurim i ne kasnim u školu. Ilda je bila poznata i cijenjena žena, koja je drugima bila primjer. Uvijek je bila tu za sve, pružajući ruku pomoći i slušajući.

U svom srdačnom govoru istaknula je nepokolebljivost Šabanova ugleda i karaktera. Prema njenim riječima, u duši je ostao isti skromni dječak kojeg je u malom šabačkom selu otkrio čuveni Buca Jovanović. Oči su joj se napunile suzama dok je prepričavala kakav je dubok utjecaj imao na njezin život. Unatoč burnom životu s mužem koji mi je bio alkoholičar i nevjeran, ostala sa s njim. Stalno me nagovarao da napustim supruga, obećavajući da će mi uzeti stan, ali nisam mogla podnijeti da napustim svoju djecu. Udala sam se s 15 godina, pobjegla od kuće i nanijela svojoj majci golemu nevolju.

Prisjećajući se gubitka brata, Sarajki je srce bilo teško od tuge. Napominje da o njegovom odlasku nije obaviještena službenim putem; umjesto toga, nenamjerno je saznala vijest od vozača. Saznavši za Šabanovu smrt, bila sam izvan sebe od stresa. U to vrijeme sam bila kod Sanele i Bate i vidio sam doktoricu Branku kako prilazi. Zbunjena njezinom prisutnošću, upitala sam što radi tamo. Teta i Bata su me obavijestili da moraju nešto završiti i da to nije važno. Sanela je predložila da odemo i da se ubrzo vratimo. Dok smo odlazili, stigao je njihov vozač i izrazio sućut. Drhtala sam od šoka i pitala ga što misli pod  tim. I on je bio zapanjen i nije mogao odmah razjasniti. Kad sam čula tu vijest, srušila sam se i liječnik mi je dao lijekove. Nemam pojma kako sam uspjela preživjeti – zaključila je Sarajka. Njezin odnos sa Šabanovom obitelji je izniman; ona ima posebno mjesto u svom srcu za njegovu djecu i uvijek je spremna pružiti ruku pomoći. Ne krije da ima jedinstvenu vezu sa Gocom, suprugom njenog brata, i uvijek je tu da joj pruži podršku kad god je to potrebno.