Na Svjetskom prvenstvu reprezentacija Srbije nije imala Nikolu Jokića na svom popisu. Mnogi su mu to zamijerali ali ne i njegove kolege iz reprezentacije koji su ga pozvali na proslavu osvajanja srebrne medalje.  Ostaje pitanje hoće li Jokić nastupiti na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Parizu. Predviđeni termini Olimpijskih igara u Parizu su od 26. srpnja do 11. kolovoza. Već su počele pripreme za nadolazeću NBA sezonu, a Jokić, inače šef Denver Nuggetsa, održao je konferenciju za medije. Među upitima koje je dobio od novinara, jedan od njih bio je i vezan uz sudjelovanje na Igrama. Jokić je u svom stilu odgovorio: Prijatelju, to je tek za godinu dana, vidjet ćemo šta će sve do tad biti.

 

Inače jedan od najupečatljivijih centara suvremene košarke Nikola Jokić rođen je 19. veljače 1995. godine u Somboru u Srbiji. Njegov izniman talent može se zahvaliti kombinaciji visoko razvijene košarkaške oštroumnosti, točnosti u šutu, iznimnoj igri u zaleđu i vrhunskim dodavanjima.

Ovi čimbenici učinili su ga vrlo svestranim igračem u ligi. Jokić je u početku svoju košarkašku karijeru započeo igrajući u omladinskoj ligi KK Vojvodina, ali je na kraju prešao u KK Mega Leks gdje je postao profesionalac. Njegov urođeni talent bio je očit, što je dovelo do toga da su ga Denver Nuggetsi odabrali kao 41. na NBA draftu 2014. godine.

Jokić je na glasu kao strastveni zaljubljenik u konje. On i njegova obitelj posjeduju nekoliko ovih životinja i često sudjeluju u konjičkim utrkama u Srbiji. Jokić je više puta istaknuo kako su konji izvor opuštanja i predaha od napora koji prate njegovu profesionalnu košarkašku karijeru. Nadalje, Jokić je poznat po svojoj strasti prema video igrama te je često uočen kako se u slobodno vrijeme bavi popularnim naslovima. Unatoč tome što je svjetski poznati košarkaš, Jokić se svjesno trudi svoj privatni život držati podalje od očiju javnosti. To služi kao dokaz njegove poniznosti i predanosti sportu koji mu je jako drag.