Žena iz Bosne po  imenu Mahira je nekoliko posljednjih dana bila tema rasprava na društvenim mrežama. Mahirina prošla iskustva duboko su dirnula javnost, jer je njenom suprugu Esedu dijagnosticirana multipla skleroza i on je preminuo. Međutim, Mahira je nedavno dospjela na naslovnice nakon što se udala za Saladina Hajdarpašića, nakon negativnih odgovora na društvenim mrežama. Mahira se u izjavi za medije osvrnula na kontroverzu oko njenog braka. Ona je naglasila da njena odluka da se uda nije bila vođena finansijskom dobiti ili pažnjom medija, već njenom željom za podrškom, porodicom i srećom u životu nakon prethodnih iskušenja. Mahira novog svog supruga smatra nagradom za sve nedaće koje je pretrpjela tokom godina i želi jasno staviti do znanja da je njena odluka da uđe u brak bila lični izbor.

 

Težnja žene je da postane izvor inspiracije za druge. Očigledno je da ljudi imaju tendenciju da uživaju u svjedočenju sukoba, drame i poteškoća, iako je jednako očigledno da postizanje uspjeha i sreće nije lak podvig.  Saladin Hajdarpašić je u nedavnom intervjuu za Face TV izrazio nepokolebljivu podršku Mahiri, udovici i njenoj djeci, koju je u ime Allaha prigrlio kao svoju. Mahirin mukotrpan životni put dirnuo je ljude širom svijeta, a prošle subote se vjenčala sa Saladinom Hajdarpašićem preuzevši njegovo prezime.

 

Vjenčanje je održano u Stupi, restoranu u kojem su se okupili Mahirini voljeni kako bi proslavile početak novog poglavlja u njenom životu. Međutim, uprkos prazničnoj atmosferi, neki su kritikovali Mahiru što nije dovoljno dugo po njihovom mišljenju žalila svog prvog supružnika. Uprkos tome, Također, Mahira je razjasnila okolnosti pod kojima je upoznala svog sadašnjeg supruga Saladina Hajdarpašića, opovrgnuvši tvrdnje da su se upoznali na ulici. Na kraju, jedno od dobrih djela koje sam učinio bila je interakcija s mladićem koji je izrazio interesovanje da me upozna.

Dok sam stajala tamo,on je  je prišlaodo mene i preniosvoju intenzivnu želju da se uključi u humanitarne napore. Većina njegovih komentara bila je ljubazna i empatična, pozivajući me da se fokusiram na pozitivne aspekte situacije i izbjegnem bacanje krivice, te da pronađem radost u trenucima sreće.