Jablanicu je jutros zadesila tragedija kada je, kako prenose mediji, život sebi oduzela policajka M. R. (42). Tragično samoubojstvo Majde Ramić, 42-godišnje pripadnice Policijske uprave Konjic Policijske stanice Jablanica, duboko je potreslo njene sugrađane i kolege u Bosni i Hercegovini.

Djevojka koja je imala tu nesreću bila je nadaleko priznata i slavljena zbog iznimnog uspjeha policajke. Tokom nekoliko godina aktivno je sudjelovala u inicijativi „Sigurna turistička destinacija“, međunarodnoj suradnji agencija za provođenje zakona.

Odigrala je ključnu ulogu kao članica multinacionalnog tima sastavljenog od policajaca iz deset različitih zemalja. Njihovi zajednički napori bili su usmjereni na osiguranje sigurnosti turista tijekom ljetne sezone u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, koja se nalazi u susjednoj Hrvatskoj.

Njezina predanost gorskoj službi spašavanja nije prošla nezapaženo jer je kolege, prijatelji i poznanici imaju samo hvale. Za sada nema dostupnih informacija o čimbenicima koji su djevojku potaknuli na ovaj nesretni čin.

Samo da ponovimo, policija je obaviještena o njenom navodnom samoubojstvu danas u 8:05 ujutro. Uzrok smrti je pucanje iz pištolja, moguće službenog.